Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter 2022. június 1-jétől Kisgergely Kornélt nevezte ki a Magyar Export-Import Bank Zrt. vezérigazgatójának – közölte az Exim szerdán az MTI-vel.

Az új vezérigazgató jelentős banki és gazdaságpolitikai felsővezetői tapasztalatokkal rendelkezik, többek között a Magyar Fejlesztési Bank főigazgatói feladatait látta el – írják a közleményben.

Méltatták, hogy Jákli Gergely, a távozó vezérigazgató érdemben tovább erősítette a bank szerepét az exportfinanszírozás támogatásában, továbbá vezetésével a bank kritikus fontosságú pénzügyi segítséget nyújtott a magyar vállalatoknak a pandémia idején.

A közlemény szerint a miniszter egyebek mellett elvárja, hogy az új vezérigazgató a lehető legjobb pénzügyi konstrukciókat dolgozza ki azért, hogy a magyar gazdasági szereplők kifektetései jelentősen növekedjenek és a profitegyenleg nagymértékben javuljon.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!