Információtechnológia céget alapít a Románia legnagyobb pénzintézetének számító Banca Transilvania, amely elsősorban saját maga számára akar informatikai technológiát megtervezni és kivitelezni az új cég révén.

A Code Crafters elnevezésű cég kezdetben 20 alkalmazottal indul, és a tervek szerint az év végéig várhatóan háromszor több személyt foglalkoztat. Első lépésként a Banca Transilvania csoport igényeit szolgálja ki, a számára szükséges informatikai technológiát gyártja le, majd később olyan a bankszférához közel álló más vállalatok számára is termékeket dolgoz ki, amelyek pénzügyi, biztosítási szektorban működnek.

Ömer Tetik, a Banca Transilvania vezérigazgatója elmondta, hogy sokat fektettek be a bank által használt információtechnológia fejlesztésébe, korábban ezeket más cégektől vásárolták, de most úgy döntöttek hogy ők maguk akarják elkészíteni a termékeket az új cég révén. Hozzátette, hogy a technológia segít növelni a bank működési hatékonyságát, termelékenységét és online szolgáltatásainak biztonságosságát.

A bank közlése szerint az aktív ügyfeleik 75 százaléka (2,7 millió ügyfél) használja a pénzintézet digitális szolgáltatásait.

Tavaly a Banca Transilvania árbevétele 10 százalékkal, 4,3 milliárd lejre (1 lej 77 forint) nőtt a nyeresége 49 százalékkal, 1,7 milliárd lejre emelkedett 2020-hoz mérten.

Nyitókép: Unsplsash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!