A Magyar Bankholding Csoport a londoni központú Thought Machine banki alaprendszerével hozza létre és működteti majd az új digitális banki platformját, illetve a lakossági digitális banki termékek teljes skáláját – tájékoztatta a pénzintézet hétfőn az MTI-t.

A holding lesz az első hagyományos hazai bank, amely ezt a technológiát használja.

Az együttműködés az első jelentős lépése annak a digitális áttörésnek, amely a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúzióját kíséri – húzták alá.

Az új digitális platform a pénzintézet szerint nemcsak a hazai bankszektorban lesz kiemelkedő, de a külföldi neobankokkal is felveszi majd a versenyt.

Az új platform a Magyar Bankholding csoport tagbankjainak meglévő és új ügyfelei számára lesz elérhető.

A Thought Machine ügyfelei közé olyan nemzetközi nagybankok tartoznak, mint a JPMorgan Chase, a Standard Chartered, a Lloyds Banking Group és a Curve.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!