A Standard & Poor’s stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a pénzügyminiszter kedden.

Varga Mihály hangsúlyozta: a hitelminősítő szerint 7 százalékos gazdasági fellendülés volt tavaly Magyarországon, amely az egyik legerősebb az EU-ban. Az idei évre is magas ütemű, több mint 5 százalékos bővülésre számítanak.

Jelentésükben kiemelik, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen javult a magyar államadósság összetétele, a devizaarány mellett a külföldiek kezében lévő adósság arányát is sikerült csökkenteni. A következő évekre mérséklődő államadóssággal és költségvetési hiánnyal számolnak Magyarországon – írta a pénzügyminiszter Facebook-posztjában.

Varga Mihály emlékeztetett: az elmúlt fél évben mindhárom nagy hitelminősítő kedvező értékelést adott Magyarországról. Tavaly szeptemberben a Moody’s felminősítette Magyarországot, idén januárban a Fitch Ratings erősítette meg Magyarország befektetésre ajánlott osztályzatát, most pedig a S&P tartotta fent kedvező besorolását.

Az elmúlt évtized munkájával hazánk eljutott oda, hogy Magyarországot még egy válság után is befektetésre ajánlja mindhárom nagy hitelminősítő.

– emelte ki a pénzügyminiszter.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!