Az UniCredit Bank kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ami az üzleti döntések során is fontos szerepet játszik. A bank idei fenntarthatósági kampányában a tavalyihoz hasonlóan ismét néhány olyan ügyfelét mutatja be, melyek számára nemcsak finanszírozást biztosít, de közös célok is vezérlik őket a fenntartható jövő megteremtése érdekében.

Az UniCredit számára fontos, hogy értsük a miérteket

Az UniCredit Csoport ESG vállalásait  a magyar bank gyakorlatában a zöld célú termékek, a fenntarthatósághoz kötődő befektetés, a napi működésben a környezeti szempontú változások és szabályozások, valamint a munkatársak aktív bevonódása egyaránt jellemzi.

  • Az UniCredit Bank üzletileg fenntartható, etikus működése 2020-ban magasabb szintre lépett a Social Impact Banking tevékenység elindításával, majd újabb termékek, így a zöldhitel és a zöld jelzáloghitel bevezetésével, a csoporthoz tartozó jelzálogbank zöld kötvény kibocsátásával.
  • Különleges kutatásban mérték fel, hogy milyen az egyes generációk hozzáállása a fenntarthatósághoz, az eredményeket pedig közzétették, illetve podcast-ot indítottak a fenntarthatóságról, ezzel is népszerűsítve a témát.
  • Az ezen a téren elért eredményeiket jól mutatja az idén elnyert „Effekt 2030 – A közösségi befektetések” díj is, melyet a társadalom számára mérhető értéket teremtő szervezetek finanszírozását megvalósító social impact bankinggal nyertek el.

A 2020-as jubileumi kampány után az UniCredit Bank idén is bemutat néhány stratégiai partner ügyfelet, akik nemcsak beszélnek a környezettudatosságról, de a valóságban is úgy működnek.

Az Alteo Csoport, a MIRELITE MIRSA Zrt. és az UTB Envirotec Zrt. a maguk területén sikeres, a szakmában és nemzetközileg is ismert és elismert, kiváló eredményeket felmutató cégek.

Innovatív eszközökkel, illetve kicsi, de kreatív megoldásokkal fenntartható módon dolgoznak a fenntarthatóságért – a nagy kép mellett a részletekre is figyelnek.

Nézze meg a videókat!

Az UniCredit ügyfeleivel készített videók a kampány aloldalán Számít a jövő (unicreditbank.hu) tekinthetők meg.

  • Az Alteo Csoport újgenerációs energetikai vállalat életre hívásának egyik fő szempontja a fenntarthatóság volt. Villamosenergia-termelésük jelentős részét megújuló energiaforrásokból fedezik, melynek mértéke a teljes portfólión belül a jövőben tovább növekszik. A cég fenntarthatósági stratégiájában kiemelten fontos területek az e-mobilitás, a hulladékgazdálkodás, illetve a körforgásos gazdasággal kapcsolatos további lehetőségek is. Hisznek abban, hogy csak az emberi természeten múlik, élünk-e a technológia adta lehetőségekkel.
  • A MIRELITE MIRSA Zrt. a világ második legrégebbi, gyorsfagyasztott márkával rendelkező vállalataként készít Magyarországon a legnagyobb választékban fagyasztott zöldséget. A kezdetektől fogva fontos szempont számukra a fenntarthatóság, ezért teljes vízfelhasználásukat újrahasznosítják: a kezelt vízzel egy nyárfaerdőt öntöznek. A nekik beszállító gazdákat fix árazással védik a piaci ingadozásoktól, így elősegítve a helyi gazdaságok életét. Monitorozzák és fenntartható módon kezelik az alapanyag-veszteséget, míg a szerves hulladék egy részét a környéken dolgozó gazdáknak adják át takarmányként.
  • Az UTB Envirotec Zrt. szennyvíztisztítással és iszapkezeléssel foglalkozik, ezzel kapcsolatos technológiákat fejlesztenek és kiviteleznek. Kutatási és fejlesztési tevékenységüknek hála számos szabadalommal rendelkeznek e téren, a legfontosabb a Cyclator™ szennyvíztisztító technológia, melyet a világ több pontján használnak, illetve a világon egyedülálló Cycle tisztítószer-termékcsalád, melynek alapanyagait a szennyvíziszapból nyerik vissza, újrahasznosítva ezzel a mások számára már használhatatlan anyagot.

Az UniCredit számára a célok elérése fontos, de még fontosabb, hogy közben egy fenntartható világot is építsenek. 

Az UniCredit Bank további fenntarthatósági törekvéseivel és eredményeivel kapcsolatban bővebb információ itt érhető el. Szintén fenntarthatósággal foglalkozik az UniCredit Bank podcastja is, melynek adásai itt hallgathatóak meg. A fenntarthatóság témakörét a generációk szűrőjén keresztül vizsgáló kutatás anyagai pedig itt érhetőek el.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!