Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések” díját minden évben azok a vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok nyerhetik el, amelyek kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet szempontjából. Az elismeréseket az Effekteam Egyesület október 1-jén megrendezett éves szakmai konferenciájának keretében vehették át a díjazottak, köztük az UniCredit Bank is.

Az Effekt 2030 közösségi befektetések díjjal az Effekteam Egyesület a hazai vállalatok példamutató, innovatív és hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait ismeri el minden évben. A díjra az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival (Sustainable Development Goals, SDG-k) összhangban kialakított kategóriákban lehetett nevezni.

Idén az „Esélyteremtő üzlet” kategóriában az UniCredit Bank nyerte el az Effekt 2030 díjat „Social Impact Banking egy méltányosabb és igazságosabb társadalomért” című pályázatával. A program keretében a pénzügyi intézet – a méltányosabb és igazságosabb társadalom iránti elkötelezettsége jegyében – olyan vállalkozások, szervezetek működését finanszírozza, melyek a társadalom számára mérhető értéket teremtenek.

Ez a díj fenntarthatósági és üzleti törekvéseink elismerése. Bankunk mindennapjait a jövőtudatos szemlélet határozza meg; ezen belül is kiemelt szerepet kap a Social Impact Banking. Mivel ez egy új banki terület, fontos, hogy minél szélesebb körben tegyük ismertté – ezt erősíti tovább ez a szakmai díj is. Kereskedelmi bankként jelentős szerepünk van a társadalmi vállalkozások hitelezésében és a pénzügyi tudatosságuk fejlesztésében; ezt a két irányt szeretnénk a jövőben még tovább fejleszteni az igények és lehetőségek mentén. Nagyon köszönöm kollégáimnak eddigi munkájukat, a sok ötletet és az elhivatottságot!

– emelte ki Bolyán Róbert, az UniCredit Bank Social Impact Banking területének vezetője.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!