A Budapest Bank mától elérhetővé tesz ügyfelei számára egy biztonságosabb, gyors, érintésmentes fizetési módot, amellyel anélkül fizethetnek, hogy bankkártyájukat átadnák másnak, fizikai gombokkal érintkeznének vagy készpénzt cserélnének – mindez az iPhone erősségeinek köszönhetően biztonságosabbá teszi a tranzakciót.

Így működik

Az érintésmentes fizetéshez az ügyfeleknek mindössze a kártyaelfogadó terminálhoz kell tartaniuk iPhone vagy Apple Watch készüléküket.

  • Minden Apple Pay [1] vásárlás biztonságos, mert ujjlenyomat- (Touch ID) vagy arcfelismerés (Face ID), vagy a készülék jelkódja azonosítja a tulajdonost egy, digitalizált bankkártyához kapcsolt, egyszer használatos, változó, dinamikus biztonsági kóddal együtt.
  • Az Apple Pay-t élelmiszerüzletekben, gyógyszertárakban, taxikban, éttermekben, kávézókban, kereskedelmi üzletekben és több más helyen lehet használni.
  • Az Apple Pay segítségével könnyebb étel- vagy egyéb élelmiszer kiszállításakor, online vásárláskor, közlekedési eszközökön és többek közt parkolásért is fizetni.
  • Az Apple Pay segítségével az Apple Watch-on elérhető alkalmazásokban is lehet fizetni.

Ezeken az eszközökön érhető el

Az online vásárlás az Apple Pay-t elfogadó alkalmazásokban és honlapokon egyszerű a Touch ID segítségével, vagy elég kétszer megnyomni az oldalsó gombot és rápillantani az iPhone 12-re, hogy Face ID-val engedélyezzék a tranzakciót.

Az Apple Pay-nek köszönhetően nem kell minden alkalommal beírni a hosszú bankkártya adatokat.

A szolgáltatás a telefonokon az alkalmazásokban vagy a Safari böngészőben működik az Apple Pay iPhone 6-os vagy újabb modellekkel, iPhone SE-vel, iPad Pro-val, 5. generációs iPad-del, iPad Air 2-vel és iPad mini 3-mal vagy ezek későbbi modelljeivel. Az Apple Pay ezen felül bármilyen 2012 után bemutatott, macOS Sierra-t futtató Mac számítógép Safari böngészőjében használható, a fizetést pedig iPhone 6 vagy későbbi modellekkel, Apple Watch-csal, vagy az új MacBook Pro és MacBook Air Touch ID-jával lehet jóváhagyni.

Jó ha tudja

Amikor az ügyfelek betéti vagy hitelkártyájukat használják az Apple Pay-jel, a kártya adatait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendelnek hozzá, ezt titkosítják, és biztonságosan tárolják a készülék biztonsági moduljában (Secure Element), amely egy iparági szabványoknak megfelelő, hitelesített chip.

Beállítás

Az Apple Pay beállítása egyszerű: iPhone-on meg kell nyitni a Wallet alkalmazást, majd megérinteni a „+” jelet, és az utasításokat követve hozzáadni Budapest Bank betéti vagy hitelkártyáját.

Amint az ügyfelek hozzáadták kártyájukat iPhone-jukhoz, Apple Watch-ukhoz, iPad-ükhöz vagy Mac számítógépükhöz, már használhatják is vele az Apple Pay-t. Fontos tudni, hogy ezt követően is élvezhetik a Budapest Bank bankkártyája által kínált kedvezményeket.

További, Apple Pay-jel kapcsolatos információért látogasson el a https://www.apple.com/hu/apple-pay/ oldalra. A Budapest Bank Apple Pay megoldásáról az alábbi weboldalon tájékozódhat: https://www.budapestbank.hu/applepay.

[1] Az Apple Pay pénzforgalmi szolgáltatás igénybevételéhez szükséges bankkártyákra és azok digitalizálására vonatkozó részletes tájékoztatást a https://www.budapestbank.hu/applepay oldalon olvashatnak. A https://support.apple.com/hu-hu/HT201239 oldalon további információkat találnak az Apple Pay használatáról. Apple Pay kompatibilis készülékek listája: https://support.apple.com/hu-hu/HT208531.

 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!