Az UniCredit S.p.A Igazgatósága tegnapi ülésén Pietro Carlo Padoan és Andrea Orcel urakat nevezte ki az Igazgatóság elnökévé és a társaság vezérigazgatójává, a feladatuk teljesítéséhez szükséges minden joggal és felhatalmazással. Emellett az Igazgatóság Lamberto Andreottit nevezte ki elnökhelyettesnek.

Pietro Carlo Padoan, az UniCredit S.p.A új elnöke elmondta:

Megtiszteltetés, hogy a Csoport Igazgatósága engem választott új elnökénekMélyen elkötelezett vagyok amellett, hogy munkatársaimat és Csoportunkat legjobb képességeim szerint szolgáljam, emellett szeretném megköszönni a részvényeseink bizalmát is. Fő célkitűzésem az lesz, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsam a Csoport számára ahhoz, hogy értéket teremtsen részvényesei és valamennyi érdekelt fél számára. Az egész Csoport nevében szeretnék köszönetet mondani elődömnek, Cesare Bisoninak elkötelezettségéért, útmutatásáért és vezetéséért; mindez kulcsfontosságú szerepet játszott Csoportunk stabilitásában és az elmúlt időszakban elért eredményeiben.

A Csoport ma egyúttal Andrea Orcelt, a Csoport új vezérigazgatóját is köszönti.

Andrea egyedülálló módon, különböző tapasztalatok kombinációjával rendelkezik, kezdve a világ legkiválóbb pénzintézeteinek való tanácsadástól és azok vezetésétől a kiterjedt stratégiai tapasztalatokon át a banki tevékenység minden területén, egészen a sokszínű csapatok globális irányításában elért eredményeiig. E tudása garantálja, hogy képesek leszünk teljesíteni törekvésünket, hogy ügyfeleinket a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki és hosszú távú, fenntartható növekedést biztosítsunk minden érdekelt fél számára.

Andrea Orcel, a Csoport új vezérigazgatója elmondta: 

Örömmel tölt el, hogy az UniCredit vezérigazgatójának neveztek ki és hálás vagyok a részvényeseink és az Igazgatóság bizalmáért. Az UniCredit kiemelt jelentőségű bank: egy valóban páneurópai intézmény, amelynek Olaszországban, a hazámban vannak a gyökerei. Az UniCreditben látom a lehetőséget arra, hogy változtassunk. Képesek vagyunk változtatni, tervet készíteni arra, milyen a megfelelő módon és a megfelelő okokból végzett banki tevékenység. Ez egy olyan lehetőség, amely mellett nem mehettem el és amit kamatoztatni szeretnék mindannyiunk érdekében. Szeretnék köszönetet mondani Jean Pierre Mustier-nak a Csoport elmúlt 5 éves irányításáért, és Pier Carlo Padoannak a kinevezési folyamat során nyújtott rendületlen támogatásáért. Alig várom, hogy Pier Carlonak partnere lehessek a vezetésben, az Igazgatóságnak és az UniCredit hihetetlenül tehetséges munkatársainak pedig izgalmas és inspiráló utazásunk következő szakaszában.

Az Igazgatóság a következő bizottsági tagokat is kinevezte:

  • a Corporate Governance & Nomination Committee (Irányítási és Jelölési Bizottság) tagjaként: Lamberto Andreotti (elnök), Jayne Anne Gadhia és Alexander Wolfgring igazgatók;
  • az ESG Bizottság tagjaként: Francesca Tondi (elnök), Beatriz Lara Bartolomè és Jeffrey Hedberg igazgatók
  • az Internal Controls & Risks Committee (Belső Ellenőrzési és Kockázatkezelési Bizottság) tagjaként: Elena Carletti (elnök), Maria Pierdicchi, Francesca Tondi és Alexander Wolfgring igazgatók
  • a Remuneration Committee (Javadalmazási Bizottság) tagjaként: Jayne-Anne Gadhia (elnök), Luca Molinari és Renate Wagner igazgatók
  • a Related-Parties Committee (Kapcsolt felek Bizottsága) tagjaként: Maria Pierdicchi (elnök), Vincenzo Cariello és Elena Carletti.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!