A Concerto Budapesttel és a Keller Quartettel ad koncertet Borisz Berezovszkij zongoraművész vasárnap és hétfőn a budapesti Zeneakadémián.

Az esten Brahms f-moll zongoraötöse, valamint Liszt I. (Esz-dúr) és II. (A-dúr) zongoraversenye hangzik el – közölte a zenekar az MTI-vel.

Berezovszkij a hangverseny összes számában zongorázik majd, amelyek mindegyike óriási technikai és művészi felkészültséget követel előadójától. A koncertet nyitó kamaraművet a Keller Quartettel együtt adja elő, ezt követi Liszt I. (Esz-dúr) zongoraversenye, amelyet negyed évszázadon át csiszolt tökéletesre szerzője.

Az estet az álmodozó, ugyanakkor technikailag talán még az előzőnél is nehezebb II. (A-dúr) zongoraverseny zárja, amelynek weimari bemutatóján Liszt a zongora helyett a karmesteri pulpitust foglalta el. Berezovszkij ezúttal nemcsak a szólista, hanem a karmester szerepét is magára vállalta – tartalmazza a közlemény.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!