A Magyar Nemzeti Bank a vállalkozások hitelválasztását segítő tematikus oldalt indított a honlapján – közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

A Hiteltérkép elnevezésű új eszköz segít a vállalkozásoknak eligazodni az MNB, az Eximbank, az MFB és a KAVOSZ által fejlesztett hiteltermékek között, hogy egyszerűen és gyorsan képesek legyenek áttekinteni az elérhető lehetőségeket és azok közül a céljaikhoz leginkább illő terméket kiválasztani.

A közlemény szerint a Hiteltérkép egy naprakész és könnyen áttekinthető termékválasztó oldal, ahol a vállalkozások a méretüknek, tevékenységüknek és hitelcéljaiknak leginkább megfelelő hitelterméket néhány kattintással megtalálják. Az oldal a ide kattintva érhető el.

A közleményben felidézik, hogy a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére a magyar gazdaságpolitika gyors és hatékony válaszlépéseket adott.

  • Az intézkedések támogatják a vállalkozások működését, finanszírozási igényeik kielégítését, illetve adósságszolgálatuk teljesítését.
  • Az MNB Növekedési hitelprogramjának (Nhp Hajrá!) és kötvényprogramjának (Nkp) átalakítása, valamint kibővítése mellett számos további támogatott hitelprogram jelent meg, amelyek összesen több mint 2000 milliárd forint összegű kedvező finanszírozást biztosítanak a vállalkozásoknak.
  • Az új Hiteltérkép a hitelek hatékony és sikeres felhasználásában segíti a vállalkozásokat.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!