Az EXIM idén is kiosztotta hagyományos díjait a hazai pénzügyi szektor szereplői között, amely közül kettőt a Budapest Bank csoport tagjai vehettek át. A Budapest Lízing sorozatban másodszorra nyerte el Az év lízing cége díjat, míg Sára Lászlót, a Budapest Bank értékesítés támogatási csoportvezetőjét Urbán Zoltán-díjjal jutalmazták.

Magyarország gazdaságában kiemelt jelentősége van az exportnak, hazánk az egyik legnyitottabb gazdaság Európában. A különböző külkereskedelmi tevékenységek és az ezekhez kapcsolódó beruházások finanszírozása, támogatása nemzetgazdasági szempontból is stratégiai cél. Az EXIM hitelállományának kétharmadát a refinanszírozott, kereskedelmi bankokon keresztül elért portfólió teszi ki. A Budapest Bank csoport eddig is jelentős szerepet játszott az EXIM konstrukciók közvetítésében:  a különböző exporttevékenységet támogató beruházási- és forgóeszközhitelek nyomán jelenleg több mint 40 milliárd forintos állománnyal rendelkezik.

A Budapest Lízing idén sorozatban másodszorra érdemelte ki az EXIM Az év lízing cége elismerést azokért a kiemelkedő eredményekért, amelyeket a refinanszírozott lízingügyletek kihelyezésében ért el. Ez az elmúlt évben a különböző EXIM konstrukciókban 6 milliárd forintnyi új állományt jelent. A díj újbóli elnyerése bizonyítja, hogy a Budapest Lízing régóta konzekvensen követett stratégiája kiválóan működik. Évek óta arra törekszik, hogy mindig a piacon elsőként, versenytársait megelőzve tegye elérhetővé az új kedvezményes, akár támogatott termékeket ügyfelei számára. E stratégiának köszönhetően a Budapest Lízing 2016 óta piacvezető a termelőeszközök esetén.

A vírus gazdasági következményeinek kezelésére az EXIM is elindította kárenyhítő programját. A stratégiának megfelelően az új EXIM termékek közül a Kárenyhítő Forgóeszköz- és Kárenyhítő Beruházási Hitel már a Budapest Bank csoportnál is igényelhetők. A vállalatok a versenyképességet és munkahelyeket megőrző beruházási célokra, vagy forgóeszköz finanszírozására, így akár lízingre is felhasználhatják a termékeket, kedvezményes, alacsony kamatszint mellett.

A vírus okozta gazdasági sokk a lízingpiacot sem kerülte el, azonban az EXIM Kárenyhítő Program termékeinek és a folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően a Budapest Lízing optimistán tekint a jövőbe.

Az elmúlt évek eredményei, és a most már második alkalommal nekünk ítélt elismerés is azt bizonyítja, hogy termékfejlesztési stratégiánk működik. Ennek megfelelően a piacon az első között tettük elérhetővé az EXIM új kárenyhítő termékeit ügyfeleink számára. A rugalmas és kifejezetten kedvező konstrukciók miatt igen nagy érdeklődést tapasztalunk részükről, várakozásunk szerint az egyik legnépszerűbb termék lesz idén a piacon. A minél szélesebb termékportfolió mellett, igazodva a bankcsoport digitális stratégiájába, online szolgáltatások bevezetésével kívánjuk piaci pozíciónkat tovább erősíteni.

– jelentette ki Medgyesi Attila, a Budapest Lízing vezérigazgatója.

Az EXIM Urbán Zoltán-díját idén Sára László, a Budapest Bank értékesítés támogatási csoportvezetője nyerte el. Az EXIM az elismerést a 2017-ben elhunyt vezérigazgatójának emlékére, az ő szellemiségének folytatására alapította, és minden évben egy fiatal és kiemelkedően tehetséges exportbankár kaphatja meg. Sára László az EXIM refinanszírozott konstrukciók értékesítésében elért kimagasló eredményeinek köszönheti az elismerést.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!