Az előző évhez képest 16 százalékkal bővülő, 1,425 milliárd forint adózás előtti eredményről és 398 milliárd forint mérlegfőösszegről számolt be a részvényeseknek Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója az április 30-án videokonferencia keretében megtartott közgyűlésen – közölte a hitelintézet csütörtökön az MTI-vel.

A Gránit Bank a közlemény szerint immár a hatodik nyereséges üzleti évét zárta. A bank az idén sem fizet osztalékot, az adózás utáni eredményt az eredménytartalékba helyezték a növekedés maximalizálása érdekében.

A bank ügyfelekkel szembeni követelése az év végén megközelítette a 200 milliárd forintot, 22 százalékkal meghaladva az előző évit, a portfólió 99,96 százaléka problémamentes. A hitel-betét arány 50 százalék körüli. A működési költség mérlegfőösszeghez viszonyított aránya 0,9 százalék, ami több mint kétszer magasabb költséghatékonysági előnyt biztosít a Gránit Banknak a bankszektor átlagához képest – írják.

A kezelt számlák száma meghaladja a 62 ezret. A teljes egészében digitális csatornán (online, videós azonosítással) nyitott lakossági számlák aránya tavaly is folyamatosan nőtt, arányuk az utóbbi időszakban elérte a 90 százalékot.

Az ügyfélszám ütemes növekedésében szerepet játszik, hogy a bank 2019-ben is több, a digitális bankolást segítő újdonsággal jelentkezett. Hegedüs Éva szerint a vírushelyzet és a hazai digitális kultúra terjedése felgyorsítja a pénzügyi szolgáltatások digitalizációját.
A tulajdonosok aktualizálták a Gránit Bank hosszú távú üzleti stratégiáját, amely továbbra is a digitális innovációkon és a konzervatív hitelezésen alapul.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!