A járványhelyzet miatt jelentősen felértékelődött a digitális szolgáltatások szerepe, így érthető módon a bankok is arra törekednek, hogy ügyfeleik személyes ügyintézés nélkül is minél több mindent elintézhessenek otthonról. A Budapest Banknál videochaten keresztül tavaly óta nyitható bankszámla, mostantól pedig internetbank szolgáltatást is kérhetnek ily módon az ügyfelek, és a többi digitális szolgáltatás iránt is fokozottan nő az érdeklődés.

Egyre többen intézik ügyeiket online

Napjainkban kiemelten fontos, hogy a magunk és környezetünk egészsége védelmében betartsuk a kijárási korlátozás előírásait, és csak halaszthatatlan esetben hagyjuk el lakhelyünket.

Habár banki ügyintézésre továbbra is van igény, a fiókok többsége pedig jelenleg is nyitva tart, érdemes amit csak lehet, telefonon vagy online elintézni.

Az elmúlt hetekben a Budapest Bank tapasztalatai azt mutatták, hogy az ügyfelek egyre nagyobb arányban választják ezeket a megoldásokat, ezért a bank folyamatosan figyeli, milyen további szolgáltatások bevezetésére van igény.

Videochat

Az internetbank használata a digitális ügyintézés hatékony eszköze, a szolgáltatás igénylésével együtt pedig a mobilalkalmazás használata is elérhetővé válik.

A Budapest Bank ügyfelei mostantól videochat segítségével kényelmesen, akár otthonról is igényelhetnek internetbank hozzáférést.

  • Az első közel két hét tapasztalatai alapján jelentős az igény, már több száz ügyfelünk vette igénybe az új szolgáltatást.
  • 2019 májusa óta videochaten keresztül lehetőség van a bankszámlanyitásra, a járványhelyzet kezdete óta ez iránt is jelentősen megugrott az érdeklődés, ráadásul az ily módon számlát nyitók automatikusan hozzáférést kapnak az internetbankhoz, és így a mobilalkalmazáshoz is.

Belépés QR kóddal

Az elmúlt hetekben az internetbankon elérhetővé vált a biztonságos, gyors és egyszerű QR kódos bejelentkezés lehetősége, így a felhasználónév és jelszó beírása helyett elég beolvasni a megadott kódot a bank mobilalkalmazásának segítségével. Emellett az internetbankon minden befektetési alapunk is elérhetővé vált az, így ezt is könnyen elintézhetik otthonról az ügyfelek.

Növekszik az online csekkbefizetések száma is

A járványhelyzet kezdete óta megduplázódott a mobilalkalmazáson elérhető QR kódos csekkbefizetés tranzakciónak száma, hiszen így elkerülhető a posták személyes felkeresése, és a kód beolvasása után csupán néhány gombnyomással befizethető a csekken szereplő összeg. Az elektronikus fizetési megoldásokat is többen használják, emelkedett például a mobilfizetést használók száma és aktivitása is.

Vigyázzunk a jelszavainkra!

A digitális ügyintézésnek számos előnye van, így mindenképp érdemes megismerni a lehetőségeket, de különösen fontos, hogy ügyeljünk az ehhez szükséges adataink biztonságára.

  • Semmiképpen se használjunk egyszerű, könnyen kitalálható jelszavakat (pl. 12345, születési dátum, név stb.), és hacsak az adott weboldal másként nem rendelkezik, törekedjünk olyat választani, amelyben kis- és nagybetű, szám, valamint speciális karakter is megtalálható.
  • Minden esetben tároljuk biztonságos helyen a belépési adatokat és jelszavakat, azaz ne írjuk fel papírra és tegyük a pénztárcánkba. Ehhez ma már számos, mobiltelefonra is letölthető biztonságos jelszókezelő alkalmazás elérhető, amelyek egy része ráadásul szükség esetén erős, nehezen feltörhető jelszót is tud generálni. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!