Felhőtlen, csapadékmentes idő várható. Kedden a Dunántúlon még többfelé, szerdán már csak Sopron környékén élénkülhet meg a déli, délkeleti szél.

Ez is érdekelheti: A nagy fertőtlenítő teszt: Közel 70 termékből kettő bukott meg

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul. A fagyzugokban ennél kissé hidegebb, míg a belvárosi részeken és a magasabban fekvő helyeken enyhébb is lehet a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 23 fok között valószínű.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás, továbbra is a magasnyomás lesz a meghatározó.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa döntő részének időjárását továbbra is magasnyomás alakítja, a Párizs-Barcelona vonaltól keletre derült, csapadékmentes idő jellemző.
  • A tartós délies áramlás hatására Németországban és közvetlen környékén többfelé 23, 25 fok köré emelkedett délutánra a hőmérséklet, ezzel kissé szokatlan módon ez volt Európa legmelegebb vidéke, ilyen magas hőmérséklet még Dél-Spanyolországban sem fordult elő.
  • Az anticiklon peremén Portugália felett ciklon örvénylik, emiatt az Ibériai-félsziget nyugati feléről jelentősebb csapadékot jelentettek több helyről is.

Ez is érdekelheti: Mutatjuk, hogy néz ki most az új kiskunhalasi járványkórház +VIDEO

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!