A koronavírus miatti veszélyhelyzet és a hitelezési moratórium kihirdetésével a meglévő kölcsönöket, hiteleket, továbbá a mindennapi ügyintézést alapjaiban érintő változások jönnek a magánszemélyek és a vállalatok pénzügyeiben.

A fizetési moratórium a jogszabály alapján minden, a 2020. március 18. napján éjfélkor fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönre alkalmazandó.

A rendelkezések ismertté válásával a bank azonnal megkezdte a részletek kidolgozását és a módosításhoz szükséges folyamatok kialakítását. A kölcsönöket/hiteleket érintő, a fizetési moratóriummal kapcsolatos információkról, folyamatokról a bank a közeljövőben ügyfeleit a weboldalán keresztül tájékoztatja.

  • Közép-és nagyvállalati ügyfeleinket a vállalati ügyfélmenedzserek személyesen már megkeresték /meg fogják keresni a teendőkkel kapcsolatban,
  • lakossági és mikroválallati ügyfeleink részére a részletek, illetve a moratórium alóli kijelentkezés folyamatára vonatkozó tájékoztatás április 3-ig rendelkezésre állt.

A Sberbank bankfiókjai rövidített nyitva tartással állnak az ügyfelek rendelkezésére.

  • Mivel a bank számára kiemelten fontos az ügyfelek és a munkatársak egészségének megóvása, a személyes ügyintézés során a szigorú előírásokat betartva biztosítja a szükséges higiéniai, valamint a fizikai távolságtartás feltételeit.
  • Egyúttal arra kéri ügyfeleit, hogy a személyes bankfióki ügyintézés helyett használják ki a digitális csatornák, az internet és a call center adta lehetőségeket pénzügyeik intézésére.

A Sberbank mindenben együttműködik a Magyar Nemzeti Bankkal és a Bankszövetséggel annak érdekében, hogy a szigorú szabályokat betartva részt vállaljon a bankszektorra háruló különleges felelősségből

– mondja Kalmár Bence, a bank CRO-ja.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!