A házartások hitelállománya februárban szezonálisan igazítva 100,1 milliárd forinttal, míg korrekció nélkül 81,8 milliárd forinttal nőtt, a szezonálisan nem igazított adatok szerint a forinthitelek állománya 82,3 milliárd forinttal bővült, a devizahiteleké lényegében nem változott, 0,4 milliárd forinttal csökkent – közölte a Magyar Nemzeti Bank honlapján.

A babaváró hitelek február végén fennálló állománya 567,6 milliárd forint volt.
A házartások hitelállománya február végén 7234,9 milliárd forintot tett ki, ebből a forinthitel állománya 7204,8 milliárd forint volt, a devizahiteleké 30,2 milliárd forint.

A háztartások betétállománya tranzakciókból eredően szezonálisan igazítva 70 milliárd forinttal, korrekció nélkül 70,5 milliárd forinttal lett több, 9 573,2 milliárd forintot tett ki. A szezonálisan nem igazított adatok szerint a forintbetéteknél 68,5 milliárd forintos, a devizabetéteknél 2,0 milliárd forintos nettó betételhelyezés történt.

A nem pénzügyi vállalatok hitelállománya – csak a tranzakciókat figyelembe véve – szezonálisan igazítva 79,9 milliárd forinttal, míg a szezonális hatások kiszűrése nélkül 71,9 milliárd forinttal nőtt, 8728,0 milliárd forintra. A szezonálisan nem igazított adatok szerint tranzakcióból eredően a forinthitelek állománya 13,9 milliárd forinttal, a devizahiteleké 57,9 milliárd forinttal nőtt. A nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott, a hitelintézetek tulajdonában lévő kötvények állománya tranzakcióból eredően 9,3 milliárd forinttal nőtt a jegybanki adatok szerint.

A nem pénzügyi vállalatok betétállománya – az átértékelődés és az egyéb volumenváltozás hatásától eltekintve szezonálisan kiigazítva 140,2 milliárd forinttal, míg a szezonális hatások kiszűrése nélkül 168,1 milliárd forinttal nőtt, 9485,6 milliárd forint volt. A szezonálisan nem igazított adatok szerint a forintbetétek esetében 129,0 milliárd forintos, míg a devizabetétek esetében 39,1 milliárd forintos nettó betételhelyezést regisztrált a jegybank.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!