A GRÁNIT Bank bankkártyái már megfelelnek a Magyar Kormány 03.25-én hatályba lépett rendeletében előírtaknak, azaz a bankkártyákkal végrehajtott tranzakcióknál 15 ezer forintig nem kell beütni a PIN-kódot. Egyes kereskedelmi láncok üzleteiben már az elmúlt hétvégén is lehetett így vásárolni GRÁNIT bankkártya használatával. 

A GRÁNIT Bank bankkártyáival már PIN-kód beütése nélkül lehet 15 ezer forintig fizetni

A GRÁNIT Bank a kártyaelfogadásban együttműködő üzleti partnereivel, köztük a Mastercard-dal a kormányrendelet hatályba lépését követően haladéktalanul megkezdte az egyeztetést, hogy mielőbb növelje ügyfelei számára az érintéses fizetések (a bankkártyás, valamint az Android eszközökön használható GRÁNIT Pay érintéses mobilfizetés) egészségügyi biztonságát.

A GRÁNIT Bank ügyfeleinek közel 90 százaléka rendszeresen használja bankkártyáját, ami mintegy 5 százalékponttal haladja meg a piaci átlagot, éppen ezért a Bank számára kiemelten fontos volt, hogy a jelenlegi helyzetben mielőbb még higiénikusabbá tegye az egyérintéses kártyahasználatot.

– mondta Siklós Jenő vezérigazgató-helyettes.

Ahhoz, hogy a GRÁNIT Bank által kibocsájtott kártyákkal a megemelt limit erejéig PIN kód megadása nélkül lehessen fizetni, szükség van arra, hogy minden kereskedelmi egységben a pos terminálokon is megtörténjen az átállítás. Egyes kereskedelmi láncok üzleteiben már az elmúlt hétvégén is lehetett így vásárolni GRÁNIT bankkártya használatával, információink szerint néhány napon belül azonban az átállítás várhatóan a legtöbb magyarországi kereskedelmi elfogadóhelyen megtörténik.

A GRÁNIT Banknál 2019 július eleje óta elérhető Apple Pay érintéses mobilfizetéssel ugyanakkor már jelenleg is PIN-kód megadása nélkül tudnak vásárolni a POS terminálok túlnyomó részénél a Bank ügyfelei, amennyiben az iOS eszközön be vannak állítva a biometrikus azonosítók az Apple Payes tranzakciókhoz is.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!