Északkeleten is megnövekszik a felhőzet, délen és nyugaton több helyen alakul ki havazás. Szerdán északkeleten, keleten szakadozottabb lesz a felhőzet, másutt folytatódik az erősen felhős vagy borult idő.

Elsősorban az ország délnyugati felén várható havazás, havas eső. Kedden az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd éjszaka kissé mérséklődik a légmozgás. Szerdán többfelé élénk, néhol erős lesz a keleti szél. A havas tájakon hófúvás is kialakulhat.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 és +9 fok között alakul, keleten, északkeleten lesz az enyhébb idő.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is a tőlünk délnyugatra elhelyezkedő hidegörvény alakítja.

Időjárási helyzet Európában

  • Szárazföldünk északi részén ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást, emiatt Izland, a Brit-szigetek északi területe és a Skandináv-félsziget fölött többnyire erősen felhős az ég, és a frontok mentén többfelé esik az eső, Izlandon és Norvégiában havazás is előfordul.
  • Dél-, Délkelet-Európa fölött sekély ciklonális mező és egy magassági hidegörvény helyezkedik el, így ott is sok a felhő, és többfelé fordul elő eső, a Kárpát-medence déli vidékén havazik.
  • Ugyanakkor a két rendszer között Franciaországtól Lengyelországon át egészen a Kelet-európai-síkság északi területéig anticiklon húzódik. Errefelé általában napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. 

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!