A koronavírus-járvány miatt az MKB Bank működése során a megszokottnál is nagyobb  figyelmet kap a személyes biztonság garantálása. A pénzintézet kevesebb mint egy hónap alatt – a magyar Linistry startuppal együttműködve – vezette  be forgalmasabb fiókjaiban a digitális időpontfoglalást és sorban állást, amellyel hatékonyan csökkenthető az ügyféltérben, zárt helyen történő várakozási idő – mérsékelve  ezzel is a fertőzésveszélyt.

Az ügyfelek innovatív, minél magasabb szintű kiszolgálása valamint a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az MKB Bank az elmúlt hetekben számos, az ügyfelek és a fiókokban dolgozó munkatársak egészségét egyaránt védő intézkedés bevezetéséről döntött. A bank továbbra is azon dolgozik, hogy a lehető legmagasabb szinten garantálja ügyfelei és munkavállalói biztonságát és kényelmét.

Pereczes János, az MKB Bank Digitális Üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója elmondta:

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink valós problémáira találjunk megoldást fejlesztéseinkkel. Bízunk benne, hogy a digitális ügyfélhívó rendszerrel is hozzá tudunk járulni ügyfeleink egészségének megőrzéséhez és várjuk ügyfeleink visszajelzését az új megoldással kapcsolatban.

2020. március 25. napjától az MKB Bank Budapesten a Duna Plázában, az Árkád Örs vezér téri, a Nyugati téri, valamint Szegeden a Kölcsey utcai fiókjaiban vezeti be digitális ügyfélhívó rendszerét, melynek segítségével időpontfoglalási és távoli sorban állási lehetőséget biztosít ügyfelei számára.

Az új rendszer segítségével minimálisra csökkenthető a felesleges helyszíni várakozás és így a tömeggel való érintkezés, valamint a jelenleg használatban lévő sorszámhúzó eszközök érintése is.

A digitális ügyfélhívó rendszer használatáról a www.mkb.hu/tajekoztatas oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az MKB Bank célja, hogy teljes fiókhálózatára kiterjessze digitális ügyfélhívó rendszerét.

Kövesdán Gyula, a Linistry Zrt ügyvezető igazgatója elmondta:

Rendszerünk már számos szektorban bizonyította hasznosságát. Az MKB Bankkal rekordidő alatt sikerült bevezetnünk a rendszert, és még az elmúlt hetek távoli egyeztetései sem lassították le a bevezetést. Izgatottan várjuk a folytatást.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!