Felelős vállalatként olyan időszakban, amikor az összefogás és együttműködés a legfontosabb, a CIB Csoport számára értelemszerű, hogy ügyfelei, munkatársai és partnerei mellett a társadalom egésze felé irányuló felelősségét is a lehető legtöbb módon kézzel foghatóvá kívánja tenni.

 

  • A CIB Bank Magyarország egyik vezető pénzintézeteként és Európa egyik legnagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező bankcsoportjának tagjaként támogat minden olyan kormányzati lépést, ami a magyar lakosság és vállalatok számára segítséget nyújt a koronavírus járvány okozta nehézségek áthidalásában, pénzügyi nehézségeik kezelésében. A CIB Bank mindenben követi a jogszabályi előírásokat, és azoknak megfelelve működik: a tegnap bejelentett intézkedések kapcsán is így fog eljárni, megvárva a kormány további részletszabályokat rögzítő rendeleteit, aminek alapján ki fogja dolgozni azok beemelését az érintett hitelek esetében.
  • Felelős vállalatként szeretne konkrét, anyagi segítséget is adni a járvány elleni küzdelem első vonalában dolgozó Szent László Kórház részére: 20 millió forint azonnali támogatási keretet biztosított egészségügyi eszközök (többek között intenzív ágyak, fertőtlenítők) beszerzésére, és figyelemmel kíséri az igények további alakulását, hogy szükség esetén újabb támogatást nyújtson.

A CIB Csoport messzemenőkig támogatja és alkalmazza Magyarország Kormánya és minden, a témában felelős magyar hatóság előírásait, utasításait, és támogatásáról biztosítja az összes olyan kezdeményezést, ami a magyar társadalom egészének javát szolgálja. A CIB aktívan közreműködött a Magyar Bankszövetség által koordinált és összeállított Ajánlás összeállításában is, amely a szektor összes szereplője számára világos és egységes irányt mutat a felkészülés és az esetleges rendkívüli helyzetek megfelelő és megnyugtató kezelésére.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!