Tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, az ország nagyobb részén átmeneti rövidebb szakadozások mellett döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Péntek délután azonban elsősorban a Dunántúl déli és nyugati vidékein akár hosszabb időre is kisüthet a nap.

A hajnali órákig elsősorban az északi megyékben, reggel, délelőtt a délnyugati tájakat leszámítva többfelé várható eső, zápor, kezdetben északkeleten ónos eső, havas eső, hó is előfordulhat. Pénteken a déli óráktól fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A nyugati, délnyugati szelet egyre többfelé erős, pénteken az északi megyékben helyenként viharos lökések is kísérik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +4 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az északkeleti megyékben 3 és 8, másutt 9 és 17 fok között valószínű.

A Kárpát-medencébe péntek estig további enyhe levegő érkezik, így az ország nagyobb részén jelentős mértékű melegedésre kell számítani.

Időjárási helyzet Európában

Erőteljes zonális áramlás a meghatározó.

  • A nyugatról kelet felé haladó frontok hatására szerte a kontinensen sok a felhő, és többfelé fordul elő csapadék: az északi és keleti országokban havazik, másutt döntően az eső esik.
  • Nagyobb kiterjedésű felhőmentes terület csupán a mediterrán térségben található.
  • Továbbra is Lappföldön és Oroszország északnyugati vidékein van a leghidegebb, ahol folytatódik a zord, téli idő.
  • Másutt azonban a nyugat felől áramló igen enyhe légtömeg hatására a hőmérséklet csúcsértéke magasabb, helyenként jóval magasabb az ilyenkor szokásosnál.

Nyitókép: Pexels.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!