Az OTP egyszerre fejleszti a hagyományos és digitális szolgáltatásait, figyelembe véve az ügyfélkiszolgálás hatékonyságát és a környezettudatosság szempontjait – mondta az OTP ügyvezető igazgatója a bank pénteki sajtórendezvényén Budapesten.

Mégiscsak fontos a személyes kapcsolattartás az ügyfelekkel

Becsei András elsősorban az ügyfelekre összpontosító banki fejlesztéseket szorgalmazott, hogy gyorsabban és kényelmesebben legyenek elérhetők a banki szolgáltatások. Az OTP nemrég bejelentett, 50 milliárd forint összértékű fejlesztési programja ezért is teremti meg az éjjel-nappali online ügyfélkiszolgálás feltételeit, de a személyes ügyfélkiszolgálás is fontos feladat marad – hangsúlyozta. Utóbbi jelentőségét azzal indokolta, hogy

az ügyfelek harmada jobban kedveli ezt, mint a digitális megoldásokat.

A külföldi pénzintézetek tapasztalatai is igazolják, hogy számos pénzügyi termék esetén, főképp a ingatlanhitelezésnél, vagy befektetési tanácsadásnál továbbra is elsődleges a személyes ügyintézés – tette hozzá az ügyvezető igazgató a bank új fiókjának megnyitóján a MOM Park bevásárlóközpontban.

Megújul az OTP netbankja is

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese közölte, hogy

nemcsak a bankfiókok arculata újul meg, de idén a másfél millió felhasználót kiszolgáló netbank is korszerűsödik.

Úgy fogalmazott, hogy a 70 éves OTP jobb erőben van, mint valaha, hiszen tavaly európai szinten is rendkívüli teljesítményre volt képes. Egyedülállónak nevezte például, hogy egy év alatt 6 jelentős bankot tudtak vásárolni, a nettó hitelállomány pedig 15 százalékos növekedést ért el csoportszinten.

Az OTP tehát nem csak akvizíciókkal, hanem organikus fejlődéssel is tudott erősödni

– hangsúlyozta.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Élmezőnyben az OTP

Kovács Antal üdvözölte emellett a rekordnyereséget eredményező hatékonyságot, mivel ennek köszönhető, hogy az OTP tőzsdei kapitalizáció és éves nyereség alapján utolérte a második legnagyobb német pénzintézetet, a Commerzbankot, és megközelítette az első helyen álló Deutsche Bankot.

A magyar bankcsoport mostanra megkerülhetetlenné vált a térségben, és európai szinten is jelentős erőt képvisel

– tette hozzá.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!