Nem lankad az érdeklődés a növényi alapú, otthon elkészíthető ételek iránt. Vegán Dorcy, a népszerű vegán foodblogger, ezúttal karácsonyi menüt főz, aminek első fogása egy igazi különlegesség, a sütőtökkrémleves. Hozzávalók a cikkben, az elkészítés részletei pedig a videóban.
Hozzávalók:
– 2 kg sütőtök
– 1,5 liter zöldségalaplé
– 2 fej vöröshagyma aprítva
– 4 gerezd fokhagyma
– 2 ek. frissen reszelt gyömbér
– negyed tk. őrölt szerecsendió
– egy csipet szegfűszeg
– egy csipet kardamom
– 1 tk. só
KORÁBBAN ÍRTUK
Vegán Karácsony: Mennyei lencsefasírt zöldségkörettel és barnamártással
Vegán Karácsony: Vegán almáspite vaníliaszósszal
Elkészítés
- Első lépésben előmelegítem a sütőt kb. 200 °C-ra. A tököt hosszában félbevágom és kikaparom a belsejét és a szálas részeket. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és kb. egy óráig sütöm.
- A sütési idő vége felé felszeletelem a 2 fej vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát és olaj helyett egy kevés vízen megpárolom, hozzádobok két evőkanál reszelt gyömbért, egy kevés kardamomot, szerecsendiót és a szegfűszeget.
- Amikor a tök megsült, kiveszem a sütőből, meghámozom és beledobom egy turmixgépbe. Hozzáöntöm a hagymás keveréket és a zöldségalaplevet, majd jöhet a turmixolás! :)) A végén szép selymes lesz.
- A levest díszíthetjük kókuszchipszből készült vegán baconnel.
Jó étvágyat kívánunk!
Stáb:
Felvételek: Franky Shoots: https://www.instagram.com/franky.shoots/
Smink és világítás: Kovács Brigi: https://www.instagram.com/brigittakov…
Vágás: Gürtler Gábor (Life Stúdió): https://www.instagram.com/lifestudio.hu/