Az újszülött-mentők élete a folyamatos kihívásokról szól, hiszen gyakran csak másodperceken múlik, sikerül-e egy életet megmenteni. A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat munkatársai a koraszülöttek mentését segítik, áldozatos munkájukat a Budapest Bank immár 14 éve minden évben támogatja valamilyen hiánypótló mentési eszköz beszerzésével. Az idén nyújtott 10 millió forintos támogatást is felhasználva az alapítvány hamarosan egy újabb, koraszülöttek mentésére és szállítására alkalmas rohamkocsit állít forgalomba.

A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat munkatársai a legkisebbek szolgálatát tűzték ki célul, évente több mint 4000 koraszülött mentésében és szállításában működnek közre rohamkocsijaikkal. A tét nagy, hiszen sokszor csupán másodperceken múlik, sikerül-e megmenteni egy gyermek életét.

KORÁBBAN ÍRTUK

Csáki Béla lett a Budapest Bank új üzleti vezérigazgató-helyettese

2019. december 9-től Csáki Béla tölti be a Budapest Bank üzleti-vezérigazgató helyettesi pozícióját. A szakember feladata a bank lakossági és vállalati üzletága szinergiáinak összehangolása, a két üzletág további eredményes működésének biztosítása.

Díjat nyert a Budapest Bank! Az Év társadalmilag felelős bankja lett

Budapest Bank nyerte el az Év társadalmilag felelős bankja elismerést a Mastercard – év bankja versenyen. A társadalmi felelősségvállalásnak több évtizedes hagyománya van a pénzintézetben, fő pillérei a pénzügyi tudatosság fejlesztése, a gyermekek jólétének segítése, a közösségi értékek ápolása, az esélyegyenlőség és a környezetvédelem iránti elkötelezettség.

Munkájukat már 14 éve támogatja a Budapest Bank, ami segített abban, hogy az elmúlt csaknem másfél évtizedben a szervezet több mentőautót is meg tudott vásárolni, illetve fel tudott szerelni. A pénzintézet idén újabb 10 millió forinttal járul hozzá ahhoz, hogy hamarosan egy új, koraszülöttek mentésére szolgáló rohamkocsit állíthassanak forgalomba.

A munkánk során elengedhetetlen, hogy a mentéshez szükséges eszközökkel jól felszerelt korszerű rohamkocsikkal tudjunk a bajba jutott gyermekek segítségére sietni. Gépkocsiparkunk fejlesztéséhez azonban szükségünk van támogatóink hozzájárulására is, hiszen speciális igényeknek kell járműveinknek megfelelniük, ami sokba kerül. A Budapest Bank közel másfél évtizede támogatja a munkánkat és idén a tőlük kapott támogatást is felhasználva hamarosan egy újabb rohammentőt állíthatunk csatasorba.

– mondta Dr. Somogyvári Zsolt főorvos, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője.

Csáki Béla, a Budapest Bank nemrég kinevezett üzleti-vezérigazgató helyettese, a támogatással kapcsolatban elmondta: 

Bankunk társadalmi felelősségvállalási programjának egyik alappillére a gyermekek életkörülményeinek javítását célzó törekvések támogatása. 2005 óta rendszeresen segítjük a Peter Cerny Alapítvány munkáját, az azóta eltelt 14 évben pedig azt tapasztaltuk, hogy a megsegítésükre fordított összegek a lehető legjobb helyre kerültek. Az alapítvány munkatársai folyamatos harcot vívnak a koraszülöttek megmentéséért. A hivatásuknak választott tevékenység az egyik legnemesebb ügy, amit el tudunk képzelni, ezért a Budapest Banknál mind büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen jó ügyet támogathatunk.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!