Szerdán változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzetre számíthatunk. Estétől egyre nagyobb területen képződik köd és rétegfelhőzet (kiemelten az Északi-középhegység tágabb környezetében és a főváros környékén), amelynek egy része csütörtökön napközben is tartósan megmaradhat.

Csütörtökre a legtöbb helyen megvastagszik a fátyolfelhőzet, általában szűrt napsütésre számíthatunk. A borult, ködös tájakon jelentéktelen szitálás előfordulhat. Délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás, csütörtökön mindössze az Észak-Dunántúlon lehetnek élénk széllökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol gyenge fagy is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 8 és 16 fok között várható, de a tartósan borult, ködös tájakon néhol 6,7 fok is előfordulhat.
  • A Kárpát-medencébe a folytatásban is az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb levegő áramlik, a mérséklődő légmozgás mellett az ország egyes részein erősödik a ködhajlam.

KORÁBBAN ÍRTUK

Diófa Alapkezelő: Az integrált szemléletű portfóliókezelés a pénztáraknak is előnyös

A Diófa Alapkezelő amellett, hogy több mint 400 milliárd forintos portfóliót kezel, az intézményi vagyonkezelési piac TOP 3 szereplője között van. Pallos Noémit, a cég vezérigazgató-helyettesét arról kérdeztük, hogyan látja a piaci dinamikákat, különös tekintettel az önkéntes pénztárakra, illetve hogyan lehet manapság ebben a piaci szegmensben sikereket elérni.

Bemutatkozott a ForintApp, az MNB ingyenes bankjegyfelismerő applikációja

Ingyenesen letölthető az az új applikáció, amely segítségével bárki megállapíthatja, hogy valódi-e a nála lévő bankjegy - mondta Réthy Barbara, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Időjárási helyzet Európában 

Szokatlanul enyhe az időjárás kontinensünk nagy részén.

  • A Földközi-tenger térségében örvénylő ciklon előoldalán – az Appennini-félszigeten, a Dinári-hegység tágabb környezetében vagy éppen a Kárpát-medencében – több helyen 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő délutánra.
  • Dánia felett szintén ciklon található, ennek hidegfrontja éjszaka elérte a Benelux államokat és Franciaországot, de a front előtt délután néhol még 15, 19 fokot is mértek.
  • Mindössze Skandináviában és az Ural előterében tart ki napközben is a fagyos idő, arrafelé helyenként havazás, hózápor is előfordul, Európa más tájain eső formájában hullik a csapadék.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!