Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de csütörtökön keleten, északkeleten szakadozottabb felhőzetre van kilátás. Több helyen és többször is várható csapadék. Délután, éjszaka a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében az eső mellett havas eső, hó is hullhat.

Pénteken napközben már országszerte eső valószínű. Csütörtökön alapvetően mérsékelt marad a légmozgás, majd pénteken délire fordul és – főként a Dunántúlon – több helyen megerősödik a szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 2 és 10 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

A Kárpát-medence időjárását először a nyugat felől érkező frontrendszer, majd pénteken a tőlünk délre képződő mediterrán ciklon alakítja.

KORÁBBAN ÍRTUK

Díjat nyert a Budapest Bank! Az Év társadalmilag felelős bankja lett

Budapest Bank nyerte el az Év társadalmilag felelős bankja elismerést a Mastercard – év bankja versenyen. A társadalmi felelősségvállalásnak több évtizedes hagyománya van a pénzintézetben, fő pillérei a pénzügyi tudatosság fejlesztése, a gyermekek jólétének segítése, a közösségi értékek ápolása, az esélyegyenlőség és a környezetvédelem iránti elkötelezettség.

Bankszövetség: A hatékony digitalizáció a bankszektor számára kulcsfontosságú

Fontos a bankszektor minél gyorsabb és hatékonyabb digitalizációja, mivel a jól működő bankrendszer a gazdasági siker egyik záloga - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke.

Időjárási helyzet Európában

  • A Kelet-európai-síkság időjárását magasnyomás alakítja, így arrafelé borult, alapvetően csapadékmentes az idő. Ugyanakkor hideg levegő érkezett a térségbe, ezért éjszaka már többfelé -10 Celsius fok alatt volt a minimum.
  • Európa többi részén ciklonok és frontok fejtik ki hatásukat. A Földközi-tenger keleti medencéje fölött örvénylő ciklon Görögországban többfelé jelentős mennyiségű csapadékot okozott. Tőle nyugatra, Finnországtól Olaszországig egy frontzóna húzódik, felhőzetéből az eső mellett északon és a hegyekben havazás is előfordult. A Brit-szigeteket is elérte egy frontrendszer, amely további erősödés jeleit mutatja.
  • A hőmérséklet csúcsértéke kontinensünk túlnyomó részén 0 fok felett alakul, sőt az Ibériai-, valamint az Appennini-félszigeten helyenként a 15-20 fokot is meghaladja.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!