A karácsonyvárás jegyében november 30-án, 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. Adventi kézműves vásárral, ünnepi ételekkel készülnek a helyiek, lesz ropogós pulykasült, forró és tüzes italok és bejglikóstoló is!

November 30-tól az etyeki Gasztrosétányon is megkezdik az ünnepvárást. Ebből az alkalomból csupa Adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. A csokoládéműhelyben el lehet készíteni a Mikulás csomagba való édességet, meg lehet kóstolni az ünnepi kacsacombot vagy a karácsonyi szörpválogatást.

Természetesen lesz karácsonyi kézműves vásár is, tehát a már ajándékok után vadászók is megtalálják itt a számításukat. És amíg a szülők forralt bort, esetleg bombardinót kortyolgatnak, addig a gyerkőcök filmet nézhetnek az Adventi Matiné keretei között vagy ajándékot festhetnek karácsonyra. A sötétedéskor, 16.00 órakor kezdődő közös, tábortüzes adventi éneklést pedig senki ne hagyja ki!

Karácsony után pedig, január 18-án jön a Téli Etyeki Piknik, de addig még érdemes az alábbi adventi lehetőségek közül böngészni.

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Advent pincéinek programját és kínálatát:

1. Gingalló Csokoládéműhely

Nyitott műhely 12.00-18.00 óráig
Forró csoki, kézműves bonbonok és különleges csokoládé
Csokoládék a Mikulás csomagba és Adventre
15:00 és 16:30 csokikészítő bemutató kóstolóval

2. Aubergine Pince:

Sütőtökkrémleves, pulled pork szendvics és kézműves hamburger
Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával

3. Desszert Pince:

Mézeskalács-tiramisu és forralt borban áztatott piskótás csokidesszert
Bejglikóstoló és vásár

4. Milán Pince – Zalán Faház

Ünnepi csibeleves gazdagon és kemencés töltött káposzta
Sült kacsacomb almamártással vajas burgonyával
Zserbó, Kandírozott dió, Birsalmasajt




5. Erdélyi Ízek Udvara

Savanyú káposztás húsgombócos csorba
Miccs faszénen sütve és kukoricadarás töltött káposzta
Tarpa pálinkák és a Sobol pincészet borai

6. Árpás Laci Sonkamester Pincéje

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
Forralt bor és borleves, pulykasült áfonya lekvárral, narancsos kacsamell és rétes

7. Halmi Pince

Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
Karácsonyi szörpválogatás és feketeszedres, fűszeres forraltbor, „ahogy mi szeretjük”

8. Château Újhegy

Egytálételek, palacsinta és etyeki bor

9. Kácsor „Kíra” Pince

Ó- és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
Házi sütemények, libatepertőkrémes kenyér
Forró teák, kávé, cappuccino
Alma-, körte- és dióvásár

10. Rezeda Terasz

Forralt rozé kardamommal és etyeki borok
Kukorica-krémleves füstölt lazaccal, vagy popcornnal
Szilvás Wellington pulyka
Grillkolbász konyakmártással és steakburgonyával
Sütőtöktorta és adventi tojáslikőr

11. EtyekVin Pince

Forraltbor és forró italok
Orjaleves és egészben sült sertésszűz nagyi „pötyőjével” és hagymás tört burgonyával
Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek




12. Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)

13. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

12.00-17.00 óráig: Harmonika zene
16:00 óra: Közös adventi éneklés a tábortűznél
Babgulyás, székelykáposzta, sült kolbász és kocsonya
Grillázsdió és mézes krémes
Etyeki és szekszárdi borok, forralt bor és alkoholmentes almapuncs

14. Etyeki Sajtútállomás

ú Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette

15. Rókusfalvy Birtok

Adventi Matiné – filmvetítés a Borteraszon 11.00 és 15.00 órától
Ajándékfestés és karácsonyi kézműves vásár a borteraszon
Újborkóstoló, forralt bor és tea, bombardino
Mangalica székelykáposzta friss kenyérrel
Csokis és szilvás mákos guba

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!