Éjszaka elsősorban az Alpokalján, az Északi-középhegység völgyeiben, illetve az Észak-Alföldön köd, rétegfelhőzet képződik, máshol a derült ég mellett inkább csak foltokban válik párássá a levegő. Vasárnap az éjszaka képződött köd délelőtt szinte mindenütt feloszlik, és derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúlra némi fátyolfelhőzet is besodródik.

A nyugati határszélen azonban tartósan megmaradhat a rétegfelhőzet. A délkeleti, keleti szél szombaton az északkeleti harmadot leszámítva mindenütt megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. Vasárnap napközben jellemzően a Dunántúli-középhegységben és a Börzsönyben erősödik meg a szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul. A szélcsendes északkeleti harmadban lesz hidegebb a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 14 fok között várható. A 10 fok alatti értékekre a nyugati határ mentén számíthatunk.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!