Egyre többen érdeklődnek a növényi alapú, otthon elkészíthető ételek iránt. Vegán Dorcy, a népszerű vegán foodblogger, ezúttal egy tradicionális olasz ételt ajánl elkészítésre. Mivel a pizzát sokan szeretik, így akkor sem lőhetünk nagyon mellé vele, az ha épp vendégségbe érkező barátainknak-ismerőseinknek tervezzük ezt felszolgálni.

Hozzávalók

A tésztához:
– 100 g Szafi free pizza lisztkeverék 🍕
– 75 g langyos víz 💦
– 12 g citromlé 🍋
.
A szószhoz:
– Paradicsompüré 🍅
– 1 hagyma – 1-2 gerezd fokhagyma
.
A feltéthez:
– Lilahagyma
– Kukorica 🌽
– Koktélparadicsom 🍅
– Olívabogyó
– Bazsalikom
– Vegán sajt 🧀🌱

Elkészítés

  • Először a szószt készítem el. A vöröshagymát kockákra vágom, leszerelek egy fokhagymát és egy kis kevés vízen megpárolom őket. (Ha vizet használsz alatta, amit mindig kicsit pòtolsz, nem kell olaj hozzá!)
  • A lisztet, a vizet és a citromlevet összeöntöm, majd tésztát gyúrok belőle, azután pedig 10 percig pihentetem.
  • A kilisztezett pulton kinyújtom a pizza tésztáját, majd rákenem az elkészült paradicsomszószt, és jöhetnek rá a feltétek.
  • 200 fokos sütőben először 10 percig, majd 180 fokon még egy újabb 10 percig sütöm.
  • És kész is! Isteni finom lett! 😍😍🍕

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!