Shieszl Konrád bortermelő, de amely címkét önmaga vonatkozásában hamarabb elviseli: vendéglátós. Sváb gyökerekkel bír, nagyjából és már távolról észrevehetően a Jóisten felé is van egyfajta transzcendentális elkötelezettsége, nevezzük azt végeredményben: HIT-nek. – tudósít Facebook bejegyzésében a Kés-Villa-Buda Egyesület.

A Schieszl Vendéglő és Borház, ott, Budakalász főutcáján, abban a bizonyos patinás épületben, azzal a mással kevéssé összehasonlítható paraszti konyhával, svábos és szívélyes vendéglátással, sajátbor-készítéssel, ungarndeutsche-ritmikával az ország egyik elsőrangú budai, de ha úgy tetszik, vidéki vendéglőjének számít. – meséli élményeit a Kés-Villa-Buda csapata.

Schieszl Vendéglő és Borház | Fotó: Kés-Villa-Buda Egyesület / PIXELTASTER.

A velőscsontjukról és a húslevesükről csak annnyit akartunk mondani, hogy bár ez a hajó már a szeptemberi Kés-Villa-Buda-témával idézőjelesen elment, azért náluk még lapon van, lesz, hála a magasságos, mindenféle módon boldoggá nyilvánítottaknak!

Schieszl Vendéglő és Borház | Fotó: Kés-Villa-Buda Egyesület / PIXELTASTER.

Másfelől, a liba azért, hogy a novemberről is ejtsünk szót, itt is liba ám. Serpenyőben kapjuk, libazsíros krumplival, birssel, klasszikusan emellé körített lilakáposztával, édesköményes felhanggal, marinált gyöngyhagymával. – meséli a Kés-Villa-Buda Egyesület.

Schieszl Vendéglő és Borház | Fotó: Kés-Villa-Buda Egyesület / PIXELTASTER.

Ha bennünket kérdeztek – írják Kés-Villáék -, mi egy 2015-ös pécselyi kéfrankost nyitnánk emellé Konrádék kínálatából, de hát kik vagynk mi, hogy ne lehessen velünk vitatkozni?

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!