Jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán az északkeleti határvidéken lehet átmenetileg vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, kedden az északkeleti tájakon kisebb a csapadék kialakulási esélye. Elsősorban a keleti, északkeleti tájakon többfelé megélénkül az északias szél, kezdetben a Bodrogközben erős lökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken ennél hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8 és 12 fok között várható.

A Kárpát-medence időjárását kedd estig egy frontálzóna határozza meg. Többfelé várható eső, zápor, és holnapra már a déli tájakon is jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

KORÁBBAN ÍRTUK

Van-e élet a halál után? A Fundamenta megőrizte súlyát az otthonteremtésben

A lakás-előtakarékosság vonzerejének megőrzése mellett sikeresen nyitott új piacok felé a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., a lakás-takarékpénztári szektor piacvezetője.

A Fundamenta hosszas hallgatás után megtörte a csendet, el is bűvölt mindenkit

A társaság rekord gyorsasággal fejlesztette ki az új Lakásszámla termékét, amelyet azóta továbbiak követtek.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünket egy hosszan elnyúló frontálzóna szeli ketté, amely hétfő hajnalban a Kelet-európai-síkságtól az Északi-Kárpátokon át egészen Franciaország nyugati partvidékéig húzódott, felhőzetéből többfelé fordul elő eső.

  • Ettől a fronttól északra hideg, sarkvidéki eredetű levegő halmozódott fel, amely a kialakult erőteljes északi áramlásban dél, délkelet felé halad.
  • A hideg légtömeg hatására az eső mellett elsősorban Észak-, Északkelet-Európában egyre több helyen havazás is előfordul.
  • A Skandináv-félsziget északi részén zord téli idő köszöntött be: arrafelé a csúcsérték mindössze -7, -10 fok között alakul, éjszaka pedig már néhány helyen -20 fok alá hűlt le a levegő.
  • A frontrendszertől délre viszont még mindig több helyen süt a nap, ezért a legmelegebb órákban többnyire 18, 25 fokot mérnek, sőt a Balkán-félszigeten és Spanyolországban 26, 28 fok is előfordul.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!