Jóval az infláció feletti, sőt az államkötvényeknél és a prémium állampapírnál is magasabb hozamot biztosított vásárlóinak a CIB Világmárkák Származtatott Alap. A teljes futamidő alatti 35,6 százalékos nominális hozam, ami egy évre vetítve 7,92 százalék, jól mutatja, hogy biztonságos, tőke- és árfolyamvédett konstrukciókba is érdemes lehet befektetni. – közölte a CIB Alapkezelő.

Adidas, Nike, Visa, Mastercard, Citigroup, American Express – jól csengő világmárkák, nem csupán az üzletekben, hanem a befektetési piacon is. A CIB Világmárkák Származtatott Alapja az elmúlt 3 évben lejárt 17 CIB alap közül a legmagasabb hozamot érte el, a negyedik évben 31,13 százalékos hozamot fizetett.

KORÁBBAN ÍRTUK

A részvénypiacok emelkedésére számít a CIB Alapkezelő

A CIB Alapkezelő szakértői szerint a tavalyi visszaesés után az idén már emelkedhetnek a részvénypiacok, főleg az Egyesült Államokban és a fejlődő térségben, miközben erős maradhat a kereslet a tőke- és árfolyamvédett befektetési konstrukciók iránt.

Helló blöki: A CIB Bank a kutyákat is szívesen látja a fiókjaiban

Most már nemcsak tesztjelleggel vihetik magukkal kutyájukat az ügyfelek a CIB fiókjaiba – a pénzintézet egy sikeres tesztidőszakot követően döntött arról, hogy a pénzügyeiket intézőket négylábú barátaikkal együtt is fogadják a fiókokban.

A CIB Világmárkák Származtatott Alap árfolyamvédett konstrukcióban ért el olyan hozamot, amelyet magasabb kockázatú papíroktól szoktak meg a befektetők. Az alap a CIB árfolyamvédelemmel nem rendelkező részvényalapjaival is felvette a versenyt.

Óriási sikernek tartjuk ennek az alapnak a teljesítményét, hiszen a részvényalapokra jellemzőnél jóval alacsonyabb kockázat és sokkal kisebb árfolyamingadozás, valamint 95% árfolyamvédelem mellett ért el ilyen kiemelkedő teljesítményt. Jelenleg is sikerrel fut egy eurós és egy forintos árfolyamvédett alapunk – a CIB Olajvállalatok 2 Alap – jegyzése, és előkészületben van egy újabb hasonló alapunk, amelynek részletei még nem nyilvánosak. Ezek a konstrukciók a jelenlegi erős versenyben is megfelelnek a piac kihívásainak

– mondta a végső mérleg kapcsán Komm Tibor, a CIB Alapkezelő elnök-vezérigazgatója.

Két, árfolyamvédelemmel nem rendelkező CIB alap teljesítményével szemben is megállja a helyét a Világmárkák alapja: a Fejlett Részvénypiaci Alapok A sorozat befektetési jegyei ugyanebben az időszakban 7,8 százalékos évesített hozamot értek el, míg a legjobban teljesítő CIB Indexkövető Részvény Alap 11,96 százalékos évesített hozamot teljesített.

A BAMOSZ adatai alapján 2019. szeptember végén 5707 milliárd forintot kezeltek különböző nyilvános befektetési alapokban, melyből a CIB közel 435 milliárd forintnyi vagyont kezelt. Ebből 68,5 milliárd forint volt tőke- és árfolyamvédett alapokban. Noha a piac most más termékekre fókuszál, a CIB Alapkezelő továbbra is hisz ebben a befektetés típusban.

Jelen sajtóközlemény nem minősül sem befektetési tanácsnak, sem befektetési ajánlásnak, sem elemzésnek, a CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. marketingközleménye. A sajtóközleményben említett befektetési alapok tájékoztatóját, kezelési szabályzatát, az alapokra vonatkozó kiemelt befektetői információkat, az alapok portfóliójelentéseit, éves, féléves jelentéseit forgalmazási helyeinken és a www.cib.hu, illetve a www.cibalap.hu internetes oldalainkon tesszük elérhetővé.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!