Tavaly hatodával bővült, 425 milliárd forintos forgalmat bonyolított a hazai e-kereskedelem. A növekedés idén is kitart, most jön az év legintenzívebb időszaka. A bővülő kereslet a logisztikai piacon és az építőipari hitelezésen is meglátszik.

Elterjedőben vannak idehaza is az okosraktárak

Rrobotizált, alacsony munkaerő-igényű, high-tech megoldásokkal felszerelt, jó közlekedésű logisztikai bázisokat építenek a beruházók. Gyakran – szemben a nagyobb áruházláncok városon kívül elhelyezkedő óriási raktárépületeivel – a városok központjában, sokkal kisebb méretű, kompakt tárolóhelyiségeket fejlesztenek, hiszen a centrumhoz közeli raktárakból a bérlő webshopok, online áruházak könnyen ki tudják szolgálni az ügyfeleiket.

Jön a Black Friday, a rengeteg terméknek pedig hely kell a városban és a városon kívül is.

– mondta el Kővári Mihály, a Sberbank projektfinanszírozási vezetője az Info rádiónak adott interjújában.

Ez az ún. city logistic egyértelműen az elektronikus kiskereskedelem felfutásának köszönheti a virágzását.

  • Mivel a meglévő raktárkapacitás telítődött, óriási a kereslet a kisebb méretű, de jó közlekedésű gyorsárúraktárakra.
  • A fejlesztők a bankoknál ehhez keresik a beruházási hiteleket, ők azok, akik a hazai kivitelezőiparral karöltve megépítik, majd hosszú távra bérbe adják ezeket a tereket – ismertette a tapasztalatait a Sberbank szakértője.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!