A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede segíti élelmiszerrel, tűzifával a legszegényebbeket; támogató programokkal a gyermekeket és időseket Kárpátalján, ahol a háborús konfliktus nyomán mélyülő gazdasági nehézségek az elmúlt években is sok családot sodortak nehéz helyzetbe. A Segélyszervezet pénzadománygyűjtést is indít, melyhez nagyszabású közösségi futóesemény, az 5. Beregszászi Jótékonysági Félmaraton is kapcsolódik.

A szeptember 28-án megrendezésre kerülő sporteseményen a profi futókkal együtt több száz helyi iskolás is rajthoz áll. A futóversenyre ezúttal is sokan érkeznek Magyarországról: idén a legnagyobb – több mint 20 fős – csapatot a MKB Bank nevezte, köztük lesz dr. Balog Ádám elnök-vezérigazgató is, aki maga is teljesíti a leghosszabb, összesen 21 kilométeres távot.

A versenyre az esemény napjáig lehet regisztrálni a www.beregrun.com oldalon. A nevezés ingyenes, de a Segélyszervezet azt kéri, hogy aki teheti, nevezéskor adományozzon is a honlapon, ezzel segítve a kárpátaljai segélyprogramot. Az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai segélyprogramját a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal, illetve online adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon, vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára történő utalással is lehet támogatni, a közlemény rovatban “Kárpátalja” megjelöléssel.

Dr. Balog Ádám, MKB Bank elnök-vezérigazgatója az eseménnyel kapcsolatban elmondta:

Évek óta elkötelezett támogatói vagyunk az Ökumenikus Segélyszervezetnek és velük együttműködve mindazon programoknak, amelyekkel a rászorulóknak segítenek. Büszke vagyok rá, hogy munkatársaim közül is – az első hívó szóra – nagyon sokan érezték úgy, hogy el kell jönniük Kárpátaljára és együtt kell futnunk a jó ügy érdekében. Örülnék, ha Magyarországról minél többen jönnének velünk Beregszászra, egyúttal mindenkit arra bíztatok, hogy ha teheti, adományozzon a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet honlapján, adományvonalán vagy számláján.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!