A Magyar Népművészet és Közművelődés kategória díjátadója megkezdte a 2019-as Junior Prima elismerések sorát, amelyek után december elején kerül sor a Prima Primissima gálára.

A Docler csoport népművelőket támogat

A Docler csoport idén kilencedik alkalommal támogat sikeres, fiatal koruk ellenére is példamutató szakmai munkássággal és tapasztalattal rendelkező ifjú népművelőket. A szakmai szervezetek jelöléseiből a öt tagból álló zsűri 10, harminc év alatti díjazottat választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saját területén a fiatalokat is képezze, tudását átadva hozzájáruljon az adott hagyomány, mesterség fennmaradásához. 

Díjat kapott András Orsolya – népdalénekes, népzenész, Bacsó Lilla – táncművész, néptánc pedagógus, Bencze Mátyás – népzenész, népi hegedűs, Demeter Anita – bőrműves, Dömény Krisztián – citerás népzenetanár, Klitsie- Szabad Boglárka – mesemondó, néprajzkutató, Marton-Bőczy Boglárka – nemezkészítő, Németh Antal – táncművész, néptánc pedagógus, Sánta-Bíró Anna – táncművész, néptánc pedagógus, Széles Zsolt – faragó. 

Gattyán György már kilenc éve társalapító

A kiemelkedő tehetségek egy díszes emlékplakettet kaptak valamint 2 000 000 forintos pénzjutalomban részesültek. A díjakat Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, és Somkuti András, a Docler csoport elnöke adta át. Somkuti András elmondta:

A Docler csoport büszke arra, hogy kilenc év alatt már 90 fiatal művész szakmai munkáját ismerhette el és támogathatta! A Docler mindig is elkötelezett híve volt a magyar népi kultúra ápolásának!

Nemes Tamás a cégcsoport Kommunikációs és CSR vezetője hozzátette: a Docler csoport tulajdonosa Gattyán György már kilenc éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak.

A cégcsoport tulajdonosa – Gattyán György – a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a kategória mecénásaként őszintén gratulált a nyerteseknek, mivel kiemelkedően fontosnak tartja azoknak a támogatását, akik a hazai hagyományőrzést a legmagasabb fokon végzik.

 A Docler célja a Prima Primissima filozófiáját követve, a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. A cégcsoport idén hosszútávú együttműködést kötött az alapítvánnyal, így az elkövetkező öt évben is biztosan a Docler adja át et a díjat

– tette hozzá Nemes Tamás.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!