Három régiós bormárka találkozásának lehetnek szemtanúi az érdeklődők a Budapest Hajón, ahol a legvagányabb olaszrizlingek, rajnai rizlingek és a portugieser alapú házasítások mellett közel 20 fiatalos borász társaságában búcsúztatjuk a nyarat. Mindezt kétórás sétahajózással a Duna legszebb budapesti szakaszán a Winelovers River Night vol.3. keretében augusztus 29-én.

BalatonBorok

5-6 éve kezdődött minden. Akkor kristályosodott ki, hogy össze kell fogni és foglalni a régió borait. Hamarosan megalakult a szervezet, majd 2016-ban elkészültek az első BalatonBorok

– mesél a kezdetekről Pintér Zsolt, a Balatoni Kör boros „tagozatának” projektmenedzsere.

Az idei évben már 19 pincészet mintegy 60 ezer palack, a szabályzatnak megfelelő BalatonBor forgalomba hozására kapott engedélyt. Bármi is legyen a kifutása, a BalatonBor sok másik borvidék számára etalon lett.

Winelovers

PH-Érték

2018-ban jött létre ehhez hasonlóan a PH-Érték, vagyis a borvidéki alapbor.

Lezajlott egy csendes forradalom sok borvidéki borászatnál is, hatalmas fejlődés történt az ültetvények korszerűsítésétől kezdve a pincetechnológián át a generációváltásig mindenhol. Eljött az a pont, hogy borvidékként kommunikáljuk magunkat a közösség erejét bevetve, egységben

– mondja Illés Tamás, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének kereskedelmi és marketingvezetője.

Winelovers
Winelovers

REDy

Kicsit más történet a 2018-ban debütált villányi REDy márka, ott tulajdonképpen házon belül volt már egy előkép, jelesül a Villányi Franc.

Ennek a nagy formátumú, prémium bornak a fiatalos, bulizós, könnyed ellenpólusát, egy igazi, nyárestén akár lehűtve is kiváló bisztróbort szerettük volna létrehozni

– mondja Kovács Boglárka Dóra, a márkát gondozó Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. marketing vezetője. A célok és az eszközök közösek: az adott borvidékek (új) arcának megtalálása és kommunikálása.

Winelovers

Dunai gasztrohajózás, borospohárral a kézben

A három borvidék közös “fellépésének” következő állomása az augusztus 29-i Winelovers River Night vol.3., ami több okból is különleges: 

  • Így együtt hárman Budapesten ritkán „lépnek fel”, a Dunán meg pláne nem!
  • A vendégeknek most egyetlen belépő áráért közel 50 bor kóstolására van lehetőségük, emellett beszélgethetnek a három közösségi bormárka közel 20 nagykövetével is.
  • A kóstolót választható vacsorafalatok mellé a Kreinbacher Prestige Brut pezsgő kíséri.
  • Limitált mennyiségben rendelkezésre állnak még helyek a VIP részlegen, ahol elkülönített helyen kóstolhatnak a vendégek extra tételeket (Kreinbacher pezsgőt és Szepsy bort).
  • Mindeközben a hajó 19 órakor kifut, hogy két teljes órán át ringatózzon a lemenő napban Budapest csodás kulisszái között (útvonal: Vigadó tér – Margitsziget – MÜPA – Vigadó tér). 

– Időpont: 2019. augusztus 29., 18:00-22:00 
– Helyszín: Budapest Hajó, Vigadó tér

A rendezvénnyel kapcsolatban még több részletet talál annak weboldalán, és Facebook oldalán.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!