A közelmúltban személyi változások történtek az UniCredit Bank Hungary Zrt. Vállalati, befektetési banki és privátbanki divíziójának élén. Ugyancsak új vezetője van az UniCredit Leasing Hungary Zrt-nek is.

Soós Gábor

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. Vállalati, befektetési banki és privátbanki divízióját Soós Gábor, az UniCredit Leasing Hungary Zrt. korábbi vezetője irányítja 2019 április végétől.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának elvégzését követően szakmai pályafutását az OTP Banknál kezdte 2002-ben. 

  • 2003-ban csatlakozott a HVB Bank Hungaryhez (ma UniCredit Bank) kis- és középvállalati termékmenedzserként. Később a középvállalati szegmens menedzsere lett Budapesten, ahol részt vett a bank kkv-termékkínálatának megújításában, valamint az új kkv-stratégia kidolgozásában és megvalósításában.
  • 2006-2011 között az UniCredit Factoring Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját töltötte be, melyben az UniCredit-csoport nemzetközi működési elveinek megfelelően szervezte át a vállalatot.
  • 2011-ben az UniCredit Bank Hungary vállalati hiteleinek átstrukturálásáért és a behajtásért felelős szakterület vezetője lett a Kockázatkezelési divízióban.
  • 2016-tól 2019 áprilisáig pedig az UniCredit Leasing Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói feladatait látta el.

Vasadi Róbert

Az UniCredit Leasing Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját – a Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával – Vasadi Róbert veszi át.

Vasadi Róbert 2003-ban a Szolnoki Főiskola Külkereskedelmi szakán, majd 2007-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodási szakán szerzett közgazdászdiplomát.

  • Pályafutását 2003-ban kezdte a HVB Bank Hungarynél (ma UniCredit Bank) gyakornokként. 2004-ben csatlakozott a bank középvállalati értékesítési területéhez, ahol először üzletkötőként, majd 2007-től vezetőként szerzett tapasztalatokat.
  • 2011-től a Nagyvállalati üzletág csapatának igazgatója, 2016-tól kezdődően pedig a teljes Nagyvállalati üzletág helyettes vezetőjeként támogatta a szakterület sikeres működését.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!