Magabiztos, sportos és megnyerő – állítja a BMW. Az új BMW X1 a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Sports Activity Vehicle modell sikertörténetének következő fejezete lehet. Csinos kis ráncfellvarást kapott BMW a legkisebb városi terepjárója.

 

Nagy luxus kis kaszniban

A BMW X1 továbbfejlesztett változata minden korábbinál vonzóbb egyéniséggé változtatja  a BMW X kategóriájának legkisebb tagját. Van itt minden: részletekbe menően továbbgondolt formák, prémium opciók és még sorolhatnánk. Eközben a karosszérialemezek alatt erőteljes és hatékony 3-4 hengeres BMW TwinPower Turbo erőforrások dolgoznak. A kimagasló vezetési élményét pedig BMW xDrive intelligens összkerékhajtása fokozza.

BMW X1 | Foto: BMW.

Továbbgondolt formanyelv: látványos és sportos

A BMW X1 továbbfejlesztett változata még a korábbi modell még vonzóbb oldalát gurítja reflektorfénybe. A BMW X1 M Sport a lehető legsportosabb ruhát ölti fel, többek között alacsonyabb hasmagasságot kínáló BMW M sport futóművel, a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételeivel és a BMW M aerodinamikai csomag újításaival.

BMW X1 | Foto: BMW.

Magabiztos front, szigporú tekintet

A középen összeérő, nagyméretű BMW-hűtőrács két oldalán vadonatúj, minden korábbinál szigorúbb tekintetű, LED-technológiás adaptív fényszórók világítanak. Az első lökhárítóba pedig LED-es ködlámpák és nagyobb légbeömlők kerültek.

BMW X1 | Foto: BMW.

Markáns lett hátul is

Az új BMW X1 hátsó kialakítása ugyancsak új. A hátsó lökhárító újratervezett betétje például immár alapfelszereltségként a karosszéria színében pompázik, amely még egységesebb, még markánsabb kiállást kölcsönöz a modellnek.

BMW X1 | Foto: BMW.

Integrált projektor a tükrökben

A karosszéria stílusjegyeinek másik nagy újítása a vezetőoldali külső visszapillantó-házba integrált projektor, amely a modell zárt állapotában kéttónusú „X1” képet vetít ki. Ez utóbbi nem csupán vizuális elem, hiszen a be- és kiszállás így sokkalta könnyedebb általa.

BMW X1 | Foto: BMW.

Csoda színek

Az új BMW X1 vonzó megjelenését háromféle színcsomag – a Jucaro Beige metál, a Misano Blue metál (kizárólag az M Sport felszereltségi csomag esetén) és a végtelenül exkluzív BMW Individual Storm Bay metál –, valamint négy új keréktárcsa-dizájn fokozza.

BMW X1 | Foto: BMW.
BMW X1 | Foto: BMW.

 
A vezetés élménye: erőteljes és hatékony

Az egyszerre sportos és hatékony három-, illetve négyhengeres motorok modellváltozattól függően a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson vagy a csúcstechnológiás elsőkerék-meghajtáson keresztül juttatják teljesítményüket az úttestre. A vezetési élmény továbbr is lebilincselő és dinamikus.

BMW X1 | Foto: BMW.

BMW X1 xDrive25d

A sportos menetteljesítményre összpontosító BMW X1 xDrive25d motorja 231 lóerőt tud, 450 Nm forgatónyomaték mellett, az élmény, tehát minden vezetési szituációban meglesz. Ez a modell 6,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A továbbfejlesztett BMW X1 modellpalettáján egyébként tizenhat különböző hajtáslánc-konfiguráció található.

BMW X1 | Foto: BMW.

BMW X1 xDrive25e

A bajor prémiumgyártó jövőre új modellel bővíti hálózatról tölthető portfólióját. A BMW X1 xDrive25e modellben a legkorszerűbb, negyedik generációs akkumulátor-technológiája dolgozik majd, 9,7 kWh bruttó energiateljesítménnyel. Mint ilyen, a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt BMW X1 egyetlen feltöltéssel több mint 50 kilométert tud majd megtenni tisztán elektromos meghajtással.

BMW X1 | Foto: BMW.Felszereltség: sokoldalúság és intelligens megoldások

A fejlett technológia bőséges helykínálattal és megannyi intelligens, funkcionális megoldással egyesül. Az új BMW X1-ben a műszerfal kontraszt-varrása nagszerűen néz ki: míg felül fekete, az alsó részen  az utastér-kárpit árnyalatában pompázik. Utóbbi az xLine, Sport Line és M Sport felszereltségi csomagokhoz érhető el, kontraszt-varrással ellátott szőnyegek társaságában. 

BMW X1 | Foto: BMW.

Újragondolt nagyméretű központi kijelző

Az új BMW X1 utasterének egyik leglátványosabb újítása a központi kijelző, amely már alapfelszereltségként 6,5” képernyő-átmérőjű, a navigációs rendszerrel felszerelt modellek esetében azonban 8,8” vagy 10,25” képernyő-átmérőjű. Utóbbi a BMW iDrive vezérlőtárcsája és a hangutasítások mellett érintésekkel is vezérelhető.

BMW X1.
BMW X1 | Foto: BMW.

Okosságok az utastérben

A hátsó üléstámla például 40 : 20 : 40 arányban osztható és dönthető, ülőlapja pedig csúsztatható. A csomagtér ajtó automatikusan működtethető, van kulcs nélküli nyitást, indítást, leállítást és zárást kínáló Comfort Access funkció is.

BMW X1
BMW X1 | Foto: BMW.

Nyitókép: BMW.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!