Két új ékszer érkezik a felsőkategóriába, valamint a luxusszegmensbe a BMW-től. A bajor gyártó új Sports Activity Vehicle kategóriába tartozó modelljei a BMW 530 lóerős TwinPower Turbo V8-as benzinmotorját kapják a hozzá dukáló M sport differenciálművel együtt – ezekkel aztán lehet majd csapatni!

A nézését meg a járását…

A kimagasló erőtöbblet már álló helyzetben is markáns megjelenést kölcsönöz a BMW X modellcsalád két új éllovasának. Az új BMW X5 M50i és az új BMW X7 M50i motorházteteje alatt egy új fejlesztésű, nyolchengeres benzinmotor dolgozik, amely a legkorszerűbb BMW TwinPower Turbo technológia támogatásával 530 lóerő maximális teljesítményre képes.

Fotó: BMW

A V8-as motorhoz mindkét modell esetében BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a BMW M GmbH szaktudásának legjava mentén továbbfejlesztett futóművek társulnak.

Az USA-ban fogják gyártani őket

Az új nyolchengeres modellek exkluzivitását ráadásul rendkívül magas minőségű alapfelszereltség fokozza. Az új BMW X5 M50i és az új BMW X7 M50i sorozatgyártása idén augusztusban veszi kezdetét az egyesült államokbeli Spartanburg városában, az első példányok pedig 2019 őszén érkeznek meg az utakra.

Fotó: BMW.

Brutális nyomaték

Az új BMW X5 M50i 4,3 másodperc alatt, míg az új BMW X7 M50i 4,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A V8-as motor a gázpedál legapróbb érintésére is hevesen reagál: 750 Nm csúcs forgatónyomatéka a percenkénti 1 800 és 4 600 főtengely-fordulat közötti tartományban mindvégig a vezető rendelkezésére áll. Az 530 lóerő maximális teljesítmény percenkénti 5 500 és 6 000 fordulat közötti tartományban érhető el. A lélegzetelállító teljesítmény-leadást pedig az alapfelszereltségként kínált BMW M sport kipufogórendszer jellegzetes orgánuma kíséri.

Fotó: BMW.Stílusjegyek és felszereltség: exkluzív megjelenés luxus minőségben

Az exkluzív és sportos kisugárzás mindkét modell esetében már az első ránézésre szemet szúr. Az első lökhárítók extra nagy légbeömlői a V8-as benzinmotor hűtésigényét jelzik, a csúcsmodellek rendhagyó kialakítását pedig egyedi küszöbtoldatok és hátsó lökhárító, valamint a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag Cerium Grey árnyalatú kiegészítői fokozzák.

Fotó: BMW.

A BMW X modellcsalád két újdonságának utasterében az emelkedett hangulatról BMW M bőrkormány, BMW M logóval díszített előválasztó kar, kontraszt-varrással ellátott bőrkárpit, illetve exkluzív dekorbetétek gondoskodnak.

Fotó: BMW.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!