Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab innovációs labor és nemzetközi startup inkubátor Magyarország és a régió első ilyen jellegű szakmai műhelye. A Fintechlab startup inkubációs programja a már tesztelhető fejlesztéssel rendelkező fintech startupok számára biztosít induló befektetést, személyre szabott képzési programot, sőt a legjobbak számára az MKB Pénzügyi Csoporttal való szakmai együttműködés lehetőségét is lehetővé teszi.

A Fintechlab ügyfélközpontú tervezési programjának célja, hogy a digitális pénzügyi és fintech megoldások mindenkor a felmért és folyamatosan tesztelt ügyféligényekre épüljenek.

Az MKB Fintechlab inkubációs programjának eredményességét, szakmai munkájának, kiválasztási és képzési rendszerének sikerét mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy az elmúlt évek során inkubált startupok fintech fejlesztései Magyarországon és nemzetközi szinten is rendszeresen a legmagasabb szintű szakmai elismeréseket érik el.

Az MKB Fintechlab által inkubált startupok hazai és nemzetközi eredményei

 • Fintechblocks
  (Fintechlab inkubáció éve 2017, MKB Bankkal történő együttműködés kezdete 2018) 2018-ban a „Money2020” (London), a világ egyik legnagyobb fintech konferenciája és szervezete szerint a 10 legígéretesebb fintech megoldás egyike.
 • Blueopes
  (Fintechlab inkubáció éve 2017, MKB Bankkal történő együttműködés kezdete 2018) 2017-ben az Év magyar fintech startupja. 2019-ben a FinTech Global, a fintech- és bankvilág egyik vezető londoni elemző cége szerint a 100 leginnovatívabb wealthtech (vagyonkezelési technológia) megoldás egyike.
 • Limitless
  (Fintechlab inkubáció éve 2017) 2017-ben a Central European Startup Awards az Év közép-kelet európai startup alapítójának választotta a cég alapítóját, Sara Koslinskát. A díjat Szófiában vehette át.  2018-ban a Money2020 (London), a világ egyik legnagyobb fintech konferenciája és szervezete szerint a 10 legígéretesebb fintech megoldás egyike.
 • Thinkout
  (Fintechlab inkubáció éve 2018). 2018-ban a Raiffeisen romániai fintech versenyének győztese.
 • Pago
  (Fintechlab inkubáció éve 2018). 2018-ban az év romániai startupja.
 • PénTech
  (Fintechlab inkubáció éve 2019)
  2019-ben a Fintechshow (Budapest) legígéretesebb fintech megoldása.
 • Digi.me
  (Fintechlab inkubáció éve 2019) 2018-ban a Fintech Hackathon (Budapest) győztese. 2018-ban a Financial Times „Európa Top100 digitális bajnoka” között nevezi meg.

A startupok világa különleges közeg. Ezen belül is talán a legizgalmasabb a fintech startupok működése, hiszen pénzügyei mindenkinek vannak.

Okkal lehetünk büszkék az általunk inkubált startupok hazai és nemzetközi elismeréseire, hiszen az elismerésekkel mindig komoly fejlesztéseket, a világot jobbá, könnyebbé tevő digitális újdonságokat díjaznak. Köszönjük az MKB Bank támogatását.

– mondta Pereczes János az MKB Fintechlab ügyvezető igazgatója.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!