Újgenerációs bankfiókot nyitott a CIB Bank a WestEnd City Centerben. Az ügyfelek igényeihez igazodva a fióki kiszolgálás formája a teljes hálózatban átalakul, ezzel párhuzamosan egyre több fiók arculata is megváltozik: amellett, hogy a személyes tanácsadás és a digitális megoldások egységéé lesz a főszerep, a bankfiókok közösségi térként is működnek majd.

Új arculattal a Westendben: közösségi teret ad az ügyfeleknek a CIB Bank

Új, jóval nagyobb és frekventáltabb helyre költöztette, valamint teljesen megújította budapesti WestEndbeli fiókját a CIB Bank. A bank anyavállalata, az Intesa Sanpaolo által kidolgozott új fiókarculati megközelítés lényege, hogy a bankfiókok nemcsak a pénzügyek közvetlen intézésére szolgálnak, hanem egyfajta közösségi térként is használhatók, ahol az ügyfeleknek lehetősége nyílik a beszélgetésre, a találkozásra vagy akár a munkára is. Ennek megfelelően az új típusú fiókok leginkább egy nappalira hasonlítanak, amelyben kanapé és egy nagy közösségi asztal is található, melyhez bárki leülhet, nemcsak a bankba ügyet intézni érkezők.

A high-tech bankfiók újdonságai

Az új típusú fiókban kiemelt szerepet kapnak az egyszerűbb műveletek végzését lehetővé tevő digitális megoldások:

  • a közösségi asztalon tableteken keresztül bárki elérheti a CIB internetbankját vagy mobilalkalmazását, és ha szeretné, akár kérheti ezek használatához a bankárok segítségét is;
  • a megújult Westend fiókban ezen kívül három új ATM került beépítésre, melyekkel az ügyfelek bármikor sorban állás nélkül tudnak készpénzt felvenni, és ezek a készülékek a későbbiekben alkalmasak lesznek az idei év során bevezetendő online befizetés funkcióra is.
CIB Bank Westend fiók | Fotó: CIB Bank

A tanácsadást igénylő műveletekhez – pl. lakáshitel-igénylés, befektetés – különböző szintű szeparáltságot nyújtó terek állnak rendelkezésre: vannak félig elkülönített részek, ahol a bútorzat elrendezése teremti meg a megbeszéléshez szükséges bizalmas környezetet, a maximális diszkréció érdekében pedig teljesen elkülönített tárgyalók is rendelkezésre állnak.

Üdvözlöm, miben segíthetek?

A CIB Bank a fióki kiszolgálási modellt is átalakítja teljes hálózatában: a betérő ügyfeleket a bejáratnál egy munkatárs fogadja, aki segít megtalálni a legegyszerűbb és leggyorsabb csatornát az elintézni kívánt ügyekhez. A bank ezt a szolgáltatást fokozatosan vezeti be minden fiókban, a nagyobb forgalmú budapesti és vidéki egységekben pedig már jelenleg is működik. Emellett a bank kiemelt ügyfélkiszolgálást vezet be a lakossági ügyfelei körében, melynek lényege, hogy minél több ügyfélnek biztosítanak saját kapcsolattartót.

Anyavállalatunkkal, az Intesa Sanpaolóval közösen 2018-ban meghatároztuk a következő négyéves stratégiai ciklus fő célkitűzéseit. Ezek között kiemelt szerep jut a digitális átállás megvalósításának és a fiókhálózati kiszolgálási modell ezzel párhuzamos átalakításának. A CIB továbbra is univerzális hitelintézetként, országos lefedettséget biztosító fiókhálózattal kíván működni úgy, hogy reagálva az ügyféligényekre és figyelembe véve a jövedelmezőségi szempontokat folyamatosan fejlesztjük, alakítjuk hálózatunkat.

– mondta a megnyitón Dr. Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatója.

Simák Pál | Fotó: CIB Bank.

Hozzátette, hogy az új fióki működési modellt tavaly indította útjára a CIB Bank, és a visszajelzések alapján az ügyfelek rendkívül elégedettek a hatékonyabb és személyre szabottabb kiszolgálással. Szintén tavaly nyílt meg az első új megjelenésű bankfiók a budapesti Szent István körúton, az átalakított WestEnd fiók így a második a sorban.

Az elkövetkező években több hasonló egységet alakítunk majd ki Magyarországon, miközben az új kiszolgálási modellt minden fiókunkban bevezetjük.

 – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

Továbbra is fontos szerepe jut a fiókhálózatnak

Amellett, hogy a digitális átállás megvalósítása az egyik legfontosabb célkitűzésünk, a fiókhálózatra továbbra is szükség van, és még nagyon sokáig szükség is lesz.

Azt látjuk, hogy az ügyfelek egyelőre olyan ügyekben is szívesen keresik fel a fiókokat, melyeket akár online is el tudnának intézni, mert igénylik a szakértői támogatást, kollégáink segítségét. A fiókokban dolgozó munkatársaknak ezért fontos szerepe van az ügyfelek edukálásában is: sok esetben az ő segítségükkel, a fiókban próbálják ki ügyfeleink a mobilalkalmazásunkban elérhető olyan egyedülálló funkciókat, mint pl. az akár 7 perc alatti folyósítást biztosító személyi kölcsön igénylés. Egy lakáshiteligénylés vagy a befektetésekkel kapcsolatos tanácsadás pedig mindenképpen személyes egyeztetést igényel.

– vélekedett Dr. Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője.

CIB Bank Westend fiók | Fotó: CIB Bank

A WestEnd fiók a megújulással együtt a leghosszabban nyitva tartó fiók a CIB-nél: hétköznap 19:30-ig, szombaton pedig – a hálózatban egyedüliként – 10 és 14 óra között tart nyitva.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!