Régi-új szakember irányítja év elejétől a CIB Bank kis- és középvállalati üzletágát. A pályáját a bankban kezdő, oda néhány éves kitérőt követően visszatérő Győr Tamás egyik fő csapásiránynak a digitális átalakulást tekinti.

Győr Tamás (39) a Budapesti Gazdasági Főiskola külkereskedelmi karán szerzett diplomával a CIB Bank vállalati üzletágának értékesítési területén helyezkedett el még 2001-ben, majd hét évvel később a sales csapat vezetését bízták rá.

  • A 2008-as válságot követően előbb a vállalati kockázatkezelés intenzív és preventív ügyfélkezelést végző területét vezette, majd a kis- és középvállalati (kkv) követeléskezelést irányította.
  • Pályafutását 2011 márciusától az Erste Banknál folytatta, ahol 2015 júniusától 2018 végéig a vállalati üzletág üzletfejlesztési vezetője volt.
  • Időközben sem a tanulással, sem a sportolással nem állt le: több hazai és külföldi posztgraduális képzésen is részt vett, és továbbra is NB2-es csapatban kosarazik.

Kiemelt szerepet szánunk a digitális megoldásoknak abban a kiszolgálási modellben, amelynek kialakításakor figyelembe vesszük a partner kkv-k iparági helyzetét, bankolási szokásait, igényeit, hogy életciklusuk minden szakaszában a legtestreszabottabb szolgáltatásokat nyújthassuk.

– hangsúlyozta Győr Tamás.

Az üzletágvezető szerint a megkezdett digitális átalakulás első hulláma leginkább a belső folyamatokat érintette, azok hatékonyságát javítja. A következő lépésekben pedig a kis- és középvállalati ügyfelek is egyre inkább élhetnek a digitalizációból származó előnyökkel.

Tamás legfontosabb feladata annak a kiszolgálási modellnek a felépítése, amelynek lényegi eleme, hogy képesek legyünk szakértőként tanácsot adni az ügyfeleinket leginkább foglalkoztató kérdésekben, amilyen például a munkaerőpiac aktuális állapota vagy a generációváltás, majd ilyen helyzetekben tudjunk releváns banki megoldásokat kínálni.

– fogalmazott Szabó Balázs, a CIB Bank vállalati üzletágának vezetője.

Hozzátette: növekedésorientált stratégiájuknak megfelelően az idén tovább bővülhet a vállalati hitelezés, amelynek lényeges pillére az MNB NHP fix. Ebből piaci részesedésüket meghaladó, 8%-os mértékben kívánják kivenni a részüket.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!