Az MKB Bank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal együttműködve új, az eddigieknél kedvezőbb finanszírozású agrár hitelkonstrukciót dolgozott ki, valamint együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetemmel.

Az MKB Agrárpartner programja kiemelt figyelmet fordít a magyar agrárium támogatására és az ezt szolgáló szakmai partnerségek építésére.

Új, a korábbiaknál kedvezőbb finanszírozási lehetőség érkezik

Az MKB Bank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal együttműködésben kidolgozott új agrár-hitelkonstrukciója az eddigieknél kedvezőbb finanszírozást nyújt.

  • Az őstermelők, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók a vállalkozásuk életciklusához és a gazdálkodás szezonalitásához igazítható, személyre szabható finanszírozási lehetőséget kaphatnak.
  • A finanszírozást – maximum 20 év futamidőre – termőföldvásárlásra, mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó beruházásra, – maximum 10 év futamidőre – fejlesztésre fordíthatják, továbbá – maximum 5 éves futamidővel – akár szabad felhasználású hitelként is igényelhetik.
  • A termőföld és magánszemély készfizető kezessége mellett a hitel további, fő fedezetéül az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása szolgálhat.

A Szent István Egyetem rendkívüli képzési tapasztalattal, átfogó elméleti és alkalmazott kutatási referenciával rendelkezik. A most aláírt együttműködési megállapodás értelmében az MKB Bank a jövőben szakmai támogatást nyújt az egyetemi képzésekhez, kutatásokhoz.

Az MKB Bank kölcsönös előnyök mentén törekszik értékeket teremteni

Dr. Balog Ádám, az MKB Bank Elnök-vezérigazgatója. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.hu

Dr. Balog Ádám, MKB Bank Elnök-vezérigazgatója emlékeztetett azzra, hogy az MKB Bank alapelvének, létezésének lényege az együttműködés. Legyen szó akár ügyfelekről, akár partnerekről a Bank célja minden esetben az, hogy a kölcsönös előnyök mentén olyan értékeket teremtsen, amelyek a folyamatos haladást, a jövő tervezhetőségét, összességében a közösség jövőbeli érdekeit szolgálják.

Ha visszatekintünk az elmúlt 3 évre, nem csak folyamatosan javuló banki teljesítményünkre lehetünk büszkék, hanem azokra az eredményeinkre is, amelyeket hazai és nemzetközi partnereinkkel történő együttműködéseinknek köszönhetően értünk el. Köszönjük az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány eddigi együttműködését és nagy-nagy bizalommal tekintünk a Szent István Egyetemmel történő jövőbeni együttműködés elé.

– mondta dr. Balog Ádám, az MKB Bank Elnök-vezérigazgatója.
 

Agrárinnováció, agrárdigitalizáció, agrárkompetenciák fejlesztése

Dr. Palkovics László, a SZIE rektora. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.hu

Dr. Palkovics László, a SZIE rektora hangsúlyozta:

Előrejelzések és reményeink szerint az agrárágazat teljesítménye, hatékonysága és versenyképessége jelentős mértékben megnövekedhet az elkövetkező években. Az Egyetemünkön folyó mezőgazdasági kutatás-fejlesztési projektek és képzések kitörési pontot jelenthetnek a fiatalok számára, illetve hosszú távon elősegíthetik a regionális/lokális munkaerőpiac erősödését, valamint katalizálhatják a helyi gazdaságok működését.

Hozzátette: Mind a Szent István Egyetem, mind az MKB Bank munkájának alapja a tudás és a tudás megosztása. A most aláírt megállapodás lehetőségeket teremt a tudásmegosztásra olyan jelentős mezőgazdasági témákban, mint az agrárinnováció, agrárdigitalizáció, agrárkompetenciák fejlesztése, melynek következtében a hallgatók a nálunk megszerzett tudást és gyakorlati tapasztalatokat sokkal hatékonyabban tudják majd hasznosítani a munkaerőpiacon.

Dinamikus a fejlődés az agrárhitelezésben az MKB-nál

Dr. Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető igazgatója. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.hu

Dr. Herczegh András, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Az MKB Bank korábban nem számított az agrárium kiemelt finanszírozói közé, az utóbbi időszakban azonban rendkívül dinamikusan fejlődött ezen a területen, ami nagy részben a bankban kialakított agrárszakmai háttértudásnak köszönhető.

Az Agrár Széchenyi Kártya programban, valamint a Vidékfejlesztési Program projektjeinek finanszírozásában egyaránt kiválóan működött együtt az MKB Bank és az AVHGA, ezeket a termékeket a most induló új konstrukció jól kiegészíti.

Megjegyezte: fontos az, hogy az agrárkormányzat törekvéseivel összhangban biztosítani tudják a hazai élelmiszergazdaság versenyképességének folyamatos javítását, amelyhez az uniós források mellett a kedvező feltételű banki finanszírozás is elengedhetetlen.

Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – bmag.hu

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!