Március 30-án, magyar idő szerint 20.30-kor számos nagyváros, intézmény és vállalat fényei hunynak ki. A WWF több mint 10 éve indította el a világ legnagyobb önkéntes civil akcióját, melynek célja, hogy minél több ember figyelmét felhívja a környezettudatosság fontosságára. A Föld Órájához csatlakozva az MKB Bank is lekapcsolja Váci utcai Székházának külső díszkivilágítását.

A környezettudatosság, a fenntarthatóság az MKB Bank működésének meghatározó eleme.

Hiszünk abban, hogy környezetünk megóvása az egyik legfontosabb közös feladatunk és hiszünk abban is, hogy minden embernek szerepe van ebben a munkában.

– közölték

Környezettudatos intézkedések az MKB-nál

  • Az MKB társadalmi felelősségvállalási programjának fontos eleme az „MKB Jótevő Program” melynek keretében jó állapotú, de cserére ítélt bútoraikat, IT-eszközeiket – rendszeresen – közhasznú szervezeteknek adományozzák.
  • Évente négy alkalommal szerveznek munkatársaik részére olyan belső adománygyűjtő akciókat, amelyekkel – az újra- és továbbhasznosítás jegyében – rászoruló intézményeket és karitatív szervezeteket támogatnak.
  • Az MKB irodaházainkban szelektíven gyűjtik a hulladékot és külön kezelik a veszélyes hulladéknak számító elemeket, akkumulátorokat.

Az MKB Bank 2018-ban végrehajtott sikeres digitális átállása – már az azóta eltelt időben is – lehetővé tette, hogy számos belső folyamatot digitalizáljanak, és jelentős lépéseket tegyenek a papírmentes ügyintézés megvalósítása felé.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!