A magyar agrárvilág jelene és jövője számára egyaránt alapvető fontosságúak az agrárszakmai szervezetek által szervezett és a bankok által finanszírozott tudatos, tervszerű képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások. Harmadszorra írt alá együttműködési megállapodást a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi csoport.

Idén már három éves lesz a két szervezet együttműködése

  • Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ az elmúlt két évben több agráreseményen is közös standdal, egységes stratégia mentén mutatkozott be az érdeklődőknek.
  • A Kormányhivatalok sok ezer diák számára rendezték meg a Pályaválasztási Kiállításokat, több szakiskolában nyílt napokat is tartottak. A MEGFOSZ ezek mellett általános iskolai országos RoadShow-t is szervezett. 
  • Az MKB Bank korábban már aktívan bekapcsolódott a mezőgépész szakma jövőjét és a pénzügyi tudatosságot is egyaránt népszerűsítő és erősítő „Legyél Te is mezőgépész!” országos versenybe.
  • A két szervezet harmadik alkalommal írt alá éves együttműködési megállapodást.
Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke és Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu.

Számíthat az MKB támogatására a mezőgépész szakma

A MEGFOSZ célja tagjai versenyképességének támogatása, valamint releváns tagi szolgáltatások biztosítása.

A felek mai megállapodása értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéshez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat.

  • Az idei évben – az ország egyik vezető mezőgazdasági gépfinanszírozó vállalataként – az MKB-Euroleasing, az MKB Pénzügyi Csoport tagja is csatlakozott a megállapodáshoz.
  • A célok elérése érdekében a banki lehetőségekkel összehangolva a MEGFOSZ feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és tájékoztatja tagjait a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzó lehetőségekre.
Vály Judit, az MKB-Euroleasing, vezérigazgatója | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu.

A mezőgazdaság trendi, a szakemberek következő generációjának kineveléséhez meg kell találni a kommunikációs csatornákat

Fontos, hogy mind többen érezzék azt, hogy nem elég beszélni róla, tenni kell a sikerért. A jó cél érdekében dolgozókat támogatni kell, és ezen a téren kíván az MKB Pénzügyi Csoport példát mutatni a MEGFOSZ együttműködés révén is. 

A fiatalabb generációt megszólitani manapság leginkáb a közöségi média csatornáin, az internet lehetőségeit felhasználva lehet. Rövid videók, látványos posztok segítségével igyekszenek felkelteni a fiatalok figyelmát a mezőgazdságban rejlő lehetőségek irnt.

Vály Judit, az MKB-Euroleasing, vezérigazgatója hangsúlyozta:

Felelős piaci szereplőként, az MKB-Euroleasing kötelességének tartja, hogy részt vállaljon az agrárszektor jövőjének formálásában, melynek talán a leghangsúlyosabb feladata a szakemberek következő generációjának a kinevelése.

Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu.Átalakult a mezőgépész szakma, előtérbe kerültek a pénzügyek

A technológiai változások teljesen átalakították a mezőgépész szakmát, ezért a szakmai ismeretek mellé pénzügyi ismereteknek is társulniuk szükséges. A jól tervezett gépberuházás így eredményezhet nagyobb eséllyel eredményes gazdálkodást.

Személy szerint is nagyon örülök, hogy ilyen, több ágazatot is érintő összefogás valósult meg. Fontos az új generáció ilyen jellegű megszólítása és ebben szerencsére az MKB Pénzügyi Csoport több éve partnerünk.

– mondta Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke.

Dr. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója. | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád – Bankarmagazin.hu.

Örülnének, ha minél több fiatal látna fantáziát a mezőgazdaságban

Az MKB Pénzügyi Csoport kiemelt figyelmet fordít azon tevékenységek, ágazatok finanszírozására, amelyek az agrár- és élelmiszerpolitika fejlesztési célkitűzései között szerepelnek. Különö öröm ha az érdeklődők között a fiatalabb generáció is képviselteti magát.

Az MKB Bank elmúlt években bemutatott magabiztos fejlődésének fontos mérföldkövei a szakmai szervezetekkel létrehozott partnerkapcsolatok is, ebbe a sorba illeszkedik a MEGFOSZ szervezetével fennálló, többéves együttműködésünk is.

– mondta Dr. Balog Ádám, MKB Bank Elnök-vezérigazgatója.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!