Az első helyen végzett az Erste Bank mentorprogramja a Mentor Oscar idei díjazottjai között. Az egy éve indult vezetőfejlesztési programot a pozitív eredmények alapján kibővíti a bank, májustól már a nem vezető beosztású munkatársak is részt vehetnek a képzésben.

Kiosztották a Mentor Oscar díjakat

Idén nyolcadik alkalommal adták át a Mentor Oscar díjakat, a zsűri szervezeti kategóriában az Erste Bank Hungary Zrt. mentorprogramját találta a legjobbnak.

  • Az Erste 2018 áprilisában indította el belső képzését, az elmúlt egy évben összesen 110 fő, 44 mentor illetve 66 mentorált vett részt a munkavállalók vezetői készségének illetve képességeinek fejlesztésében.
  • A mentorprogramban a hitelintézet összes szervezeti egysége részt vesz, a bank igazgatótanácsának minden tagja, valamint a közvetlenül a board alatti vezetői szinten dolgozók többsége is önkéntes mentorként segítik kollégáik fejlődését.

Fejleszteni kell a vállalati kultúrát: elérkezett a mentorok ideje!

Az Erste Bank mentorprogramja része a hitelintézetnél a vállalati kultúra fejlesztésére kidolgozott stratégiának. A különféle divíziók közti együttműködés elmélyítése érdekében mentor és mentoráltja mindig más szervezeti egységből kerül ki.

– mondta el Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágvezetője és a mentor program szponzora.

Az új kezdeményezés fontos eleme a bizalmi kapcsolat hangsúlyozása, ezért a cégen belül a mentoringra való jelentkezés önkéntes alapú, továbbá egy szakértői mentor csapat választja ki azt a vezetőt, akivel az adott kolléga együtt dolgozik majd mentorként. A bank a képzésre havi egy találkozást, és összesen 4-6 alkalmat javasol, a mentorálás összesen nagyjából fél évig tart, de ettől a résztvevők igény szerint rugalmasan eltérhetnek.

Kiterjesztik a programot, a dolgozók igénylik a példaadást

Az elmúlt egy év pozitív eredményei alapján az Erste Bank a mentorprogram kiszélesítésén dolgozik. Míg eddig csak vezetők jelentkezhettek mentoráltnak, az idén májustól induló második szakaszban már a nem vezető beosztású munkavállalók is részt vehetnek a programban.

Az Erste Bank mentorprogramja a munkavállalók képzésén, fejlesztésén túl a közjót is szolgálja: a bank minden, a fejlesztéseken eltöltött perc után 20 forinttal támogat egy, a Down-szindromásokat segítő alapítványt.

– tette hozzá Szabados Richárd.

Felértékelődik a mentoring és a coaching szerepe

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek

fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.

Az évente odaítélt szakmai díj célja, hogy bemutassa és elismerje azokat a szervezeteket és egyéneket, amelyek illetve akik munkájuk során jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és/vagy felhasználásában, valamint felhívja a figyelmet a mentoring fontosságára és a szervezetek teljesítményére gyakorolt pozitív hatására. Ez nem csak a közvetlen termelékenységre hat, hanem megjelenhet kisebb fluktuációban vagy a munkáltatói márka felértékelődésében is.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!