Varga Mihály pénzügyminiszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülését követő vasárnapi doorstep sajtótájékoztatón jelentette be a jövő évi minimálbér összegét – írta a VG.hu

8-8 százalékos emelés lesz 2019-ben és 2020-ban is

A munkaadók és munkavállalók képviselői arról egyeztek meg a kormánnyal, hogy 2019-ben és 2020-ban is, 8–8 százalékos emelés lesz – számolt be a megállapodásról elsőként a Hír TV.

A minimálbér bruttó összege 149 ezer forint, a garantált bérminimum pedig bruttó 195 ezer forint lesz 2019-ben

– jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülését követően.

[wpdatachart id=1]

Még idén megjelenik a rendelet

A miniszter hozzátette, hogy a kormány nyugodt szívvel csatlakozott a megállapodáshoz, az ezzel kapcsolatos rendelet pedig még idén megjelenik.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a 2010-es összeghez képest, a minimálbér mára megduplázódott.

A kétéves megállapodás eredményeként 2020-ra a minimálbér összege 161 ezer forintra, a garantált bérminimumé 210 600 forintra emelkedik.

Az egyezséget a kormány mellett a munkaadói érdekképviseletek mindegyike, a munkavállalói oldal részéről – a Magyar Szakszervezetek Szövetsége kivételével – mindenki aláírta.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!