Hamarosan indul az NHP fix, amely 1.000 milliárd forintos keretösszegből kínál fix kamatozású, kiszámítható forrást a hazai kis-és középvállalatoknak. A Budapest Bank a Növekedési Hitelprogram korábbi szakaszaiban kiemelkedő sikerrel segítette ügyfeleit a forráshoz jutásban. Ezúttal is jelentős érdeklődésre számít a bankcsoport, ezért már január 2-tól elérhetővé teszi az NHP fixet.

A 2013-ban elindított Növekedési Hitelprogram előző három szakaszának hatása a mai napig érezhető a vállalati hitelezési piacon, és az NHP fixnek hasonlóan fontos szerepe lehet a következő években.

A Budapest Bank is pozitív tapasztalatokkal rendelkezik a programmal kapcsolatban, ugyanis az előző szakaszokban kiemelkedően eredményesen segítette ügyfeleit a forráshoz jutásban.

  • A bankcsoport − a lízing- és autófinanszírozási leányvállalatokat is beleértve − mintegy 245 milliárd forint összegben finanszírozta a magyar kis- és középvállalatokat a program keretében.
  • Az NHP fix kapcsán is pozitívak a várakozások, ezért a vállalati üzletág már január 2-tól elérhetővé teszi.

Az új konstrukció által biztosított maximum 2,5%-os kamatszint jelenleg 5 évnél hosszabb futamidőre gyakorlatilag nem vagy alig érhető el a piacon vállalatok számára, amelyek ezért nem tudják hosszú távon is élvezni a jelenlegi kedvező kamatszintet. A hosszúlejáratú futamidőknél a kamatok jelenlegi emelkedése egy beruházás esetén olyan kamatkockázatot jelent, melyet a vállalkozásoknak kezelniük kell. Erre jelent megoldást az NHP fix, melynek keretében elérhető hosszú, akár 10 éves futamidőre fixálható, alacsony kamatozású hitel.

– mondta Toldi Balázs, a bank vállalati üzletágának vezetője.

A magyar vállalkozói szektort kiemelt célcsoportként kezelő Budapest Banknál továbbra is külön üzletág foglalkozik az évi nettó 200 millió forint alatti, illetve az évi 200 millió forint feletti árbevételű ügyfélkörrel, így a vállalatok a sajátosságaikra szabott szolgáltatásokban és ügyfélkiszolgálásban részesülhetnek. A mikrovállalkozások január 7-től a teljes fiókhálózatban igényelhetik az NHP fixet, a kkv-kat pedig a megszokott módon dedikált, személyes kapcsolattartójuk szolgálja ki, az NHP fix pedig számukra már január 2-tól elérhető.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!