Ezen a héten dől el a minimálbér és a garantált bérminimum 2019-es összege, az előbbi összeg legalább 150 ezer forintra nőhet, az utóbbi pedig átlépi a 200 ezer forintot – értesült több forrásból is a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, hogy a napokban ül össze a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF), mivel a kormány továbbra is bízik a szakszervezetek és a munkaadók megállapodásában, habár a korábbi egyeztetéseken érdemben nem közeledtek az álláspontok.

Amennyiben nem születik egyezség, a kormány várhatóan legalább 150 ezer és legalább 200 ezer forintban határozza meg a két összeget. Az idén a minimálbér bruttó 138 ezer forint, míg a garantált bérminimum 180,5 ezer forint volt.

A Magyar Idők cikke arra is kitér, hogy szakértők egybehangzó véleménye szerint jövőre tíz százalék fölött nőhetnek az átlagkeresetek Magyarországon, ezzel pedig további bérfelzárkózást érünk el. A fizetések nemcsak összegben, de értékben is gyorsuló ütemben emelkednek 2016 óta, köszönhetően a hosszú távra szóló bérmegállapodásnak.

A minimálbér 2016-hoz képest összesen 35 százalékkal, míg a garantált bérminimum több mint 55 százalékkal lehet magasabb jövőre.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!