Az UniCredit Bank Hungary és az Alipay megállapodást kötött: az elsőt az országban, amelynek értelmében Kína legelterjedtebb mobilfizetési megoldása Magyarországon is elérhetővé válik a kínai látogatók számára 2019-től.

Új partnerség kezdődött, történelmet írt az UniCredit Bank

Az UniCredit Bank Hungary és az Alipay Europe által aláírt megállapodás egy új partnerség kezdete, amely lehetővé teszi, hogy az egyre nagyobb számban külföldre látogató kínai állampolgárok egyszerűen, a hazájukban már megszokott alkalmazással vásároljanak és vegyenek igénybe szolgáltatásokat Magyarországon.

Ennek a megállapodásnak köszönhetően az UniCredit bankkártya-elfogadó partnerei Alipay fizetési megoldást is biztosíthatnak kínai vevőik számára.

Egyre több a kínai turista Magyarországon – a fizetéssel nem lesz gond

Az Alipay szolgáltatásainak magyarországi bevezetése kiváló esély az országba látogató kínai turisták rohamosan növekvő számában rejlő lehetőségek kiaknázására. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint 2017-ben 178 000 kínai vendég látogatott el Budapestre, így Kína szerepel azoknak az országoknak a tízes ranglistáján, ahonnan a legtöbb turista érkezik a magyar fővárosba. A kormányzati adatok alapján a Magyarországra látogató kínai turisták száma tavaly több mint 34 százalékkal nőtt, azaz 2017-ben elérte a 227 000-et, 2018 első félévében pedig 140 000 kínai állampolgár érkezett az országba, ami további 11%-os növekedést jelent.

A közép-európai régióban magyarországon található a legnagyobb kínai kolónia

A Magyarországot felkereső turisták átlagosan 1400 dollárt (390 000 forintot) költenek, ami 50 százalékkal meghaladja a kínai turisták átlagos külföldi költését, Kína legnagyobb online utazási irodája, a Ctrip szerint. Magyarország további egyedi sajátossága és kapcsolódása Kínához, hogy a közép-európai régióban itt található a legnagyobb kínai népesség: mintegy húszezer kínai állampolgár él az országban.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy mi nyújthatjuk a pénzügyi infrastruktúrát az Alipay szolgáltatásaihoz, hogy készpénzmentes, időtálló fizetési megoldásokat és egyedi ajánlatokat biztosítsunk az Alipay-felhasználóknak és azoknak az UniCredit bankkártya-elfogadó partnereknek, akik a szolgáltatást használják.”

– mondta Marco Iannaccone, az UniCredit Bank Hungary általános vezérigazgató-helyettese.
Mérföldkő az Alipay számára is

„Sikeres partnerségünk az UniCredittel két éve kezdődött, és a magyar piac megnyitása újabb mérföldkő az Alipay számára Európában. A célunk, hogy a kínai utazók külföldi utazási élményeit a lehető legteljesebbé tegyük azáltal, hogy versenyképes árfolyamokon innovatív szolgáltatásokat, valamint a kereskedő partnerekkel kialakított egyedi ajánlatokat kínálunk számukra”

– tette hozzá Roland Palmer, az Alipay EMEA-országokbeli vezérigazgatója.

Olaszországban már országszerte elérhető

Az UniCredit nem Magyarországon vezeti be először a platformot: Olaszországban tavaly óta az UniCredit kereskedő ügyfelei számára már országszerte elérhető az Alipay szolgáltatása.

„Mindez csupán az első lépés, hiszen a szolgáltatást további UniCredit-országokban is be szeretnénk vezetni Közép- és Kelet-Európában, ez lehetővé teszi, hogy a kereskedők az Alipay-alkalmazáson keresztül fogadjanak fizetéseket kínai vásárlóktól, és ezáltal bővítsék üzleti lehetőségeiket. Stratégiánk, hogy a fontos technológiai újításokat és digitális fizetési rendszereket beépítsük az ügyfeleinknek kínált szolgáltatásokba és megoldásokba.”

– mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője.

Több mint 700 millió aktív felhasználóval az Alipay az egyik legelterjedtebb és leggyakrabban használt mobilfizetési megoldás Kínában. Az Alipay a bolti fizetést is lehetővé teszi a kínai turisták körében népszerű országok piacain világszerte, több mint 40 országban és régióban fogadják el..

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BANKÁR MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Bankár Magazint a közösségi média oldalakon is!